Gemeente Tilburg

DHL opent nieuw logistiek centrum in Tilburg

(Tilburg, 07 juli 2006 -Logistieke dienstverlener DHL Exel Supply Chain, Epson, Gemeente Tilburg en ProLogis, hebben vandaag de contracten ondertekend voor de bouw van een nieuw distributiecentrum van circa 31.000 m2 met bijbehorende kantoorruimte op industrieterrein Vossenberg-West 1. Het nieuwe distributiecentrum, dat door DHL Exel Supply Chain zal worden gemanaged, zal in het voorjaar van 2007 in gebruik worden genomen. De logistieke operatie biedt werkgelegenheid aan zo'n 250 medewerkers. In de piekseizoenen kan dit toenemen tot zo'n 600 arbeidsplaatsen. Epson, aanbieder van producten en oplossingen op het gebied van druk en digitale beeldbewerking, wordt de belangrijkste klant van het logistieke centrum.

"Epson's logistieke activiteiten zijn momenteel ondergebracht op verschillende locaties" aldus Pascal van Beek, Epson's Senior Logistics Manager voor Europa, het Midden Oosten en Afrika. "Door de samenvoeging van de activiteiten onder regie van DHL Exel Supply Chain, verwacht Epson aanzienlijke besparingen te realiseren. Vanuit Tilburg zullen met name de printers, beamers en kassaregistratiesystemen hun weg vinden naar eindgebruikers in Europa, het Midden Oosten en Afrika."

"DHL Exel Supply Chain heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een flexibele logistieke partner. We hebben dan ook veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst. Ondanks concurrentie van diverse andere steden in het Zuiden van Nederland en locaties in België en Duitsland hebben we gekozen voor Tilburg vanwege de welwillende opstelling van de Gemeente, het aanwezige arbeidspotentieel en de nabijheid van onze afzetmarkt."

Ad van Beurden, DHL's Business Unit Director Technology: "We zijn erg trots op deze uitbreiding van activiteiten, waardoor ons aandeel in de supply chain van Epson beduidend groter wordt. Dit is het resultaat van een jarenlange samenwerking en bewijst eens te meer dat DHL Exel Supply Chain een uitstekende partner is als het gaat om de optimalisatie van logistieke ketens." Daarnaast is Tilburg voor DHL Exel Supply Chain een strategisch belangrijke locatie waar we al voor meerdere klanten in de technology-sector werkzaam zijn."

Ko Nuijten, First Vice President ProLogis Benelux: "We bedienen DHL momenteel met bijna 70 gebouwen in Europa, Noord Amerika en Azië. We zijn erg blij dat we onze samenwerking met dit nieuwe project kunnen uitbreiden. De locatie en de hoge kwaliteit van dit duurzame, state-of-the-art gebouw levert een waardevolle bijdrage aan de logistieke keten van onze klant en aan onze portfolio.


-einde persbericht-

Over Epson
Epson is de wereldwijde marktleider in imaging producten, waaronder printers, projectoren en LCD-schermen. Met een innovatieve en creatieve cultuur overtreft Epson de verwachtingen van klanten over de hele wereld met producten die bekent staan om hun superieure kwaliteit, functionaliteit, compactheid en het lage energieverbruik.

Over DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expresdiensten en logistieke diensten, gespecialiseerd in innovatieve, op maat gemaakte oplossingen vanuit één organisatie.

DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres, lucht- en zeevracht, transport over land, contract logistiek en internationale transportdiensten. De deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een diepgaande kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk meer dan 220 landen. 285.000 gemotiveerde medewerkers leveren snelle en betrouwbare diensten die de verwachtingen van klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep genereerde in 2005 een omzet van 45 miljard euro.

Over ProLogis

ProLogis ontwikkelt, exploiteert en investeert wereldwijd in gebouwen ten behoeve van logistieke gebruikers en heeft een portfolio van 36,1 miljoen m2 verdeeld over meer dan 2.300 bestaande dan wel in ontwikkeling zijnde gebouwen. Ten behoeve van haar internationale klanten breidt ProLogis haar wereldwijde netwerk van gebouwen voortdurend uit.

Perscontact:
Marc Visser
Media Relations Executive
DHL
Tel.: + 31 6 2242 1869
E-mail: marc.visser@dhl.com


---- --