Waterloopkundig Laboratorium

PERSBERICHT
Delft, 6 juli 2006

WL | Delft hydraulics aan de slag voor GROOT watervoorzieningsproject in singapore

In opdracht van de Public Utilities Board (PUB) in Singapore maakt WL | Delft Hydraulics een waterkwaliteitsbeheersplan voor Marina Bay. De zoutwaterbaai wordt afgesloten en krijgt de functie van een multifunctioneel zoetwaterreservoir. Het reservoir, dat midden in de stad ligt, zal niet alleen een belangrijke onderdeel van de drinkwatervoorziening zijn, maar ook gebruikt gaan worden voor recreatieve doeleinden.

WL zal met behulp van waterkwaliteitsstudies en -modellen in kaart brengen hoe de overgang van een zoutwaterbaai naar een zoetwaterreservoir zal verlopen. Binnen deze studie maakt WL in samenwerking met de Nationale Universiteit Singapore een raamwerk voor een operationeel waterkwaliteitsvoorspellingssysteem. Met dit geavanceerde systeem kunnen waterbeheerders sneller en beter ingrijpen om het juiste kwaliteitsniveau te handhaven.

Het project heeft een looptijd van 2,5 jaar en de projectsom bedraagt 2,4 miljoen euro.

Op aangeven van de National Research Foundation in Singapore is WL eveneens gevraagd als strategisch partner voor innovatief onderzoek op het gebied van water en milieu. Hiervoor heeft WL een overeenkomst getekend met de PUB en de Nationale Universiteit Singapore. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van kennis en kennisuitwisseling op het gebied van waterbeheer, waterbouw en de waterketen.

Tot slot, door de toegenomen activiteiten in Singapore heeft WL besloten om een kantoor te openen in Singapore.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.