Time : 14:34:41
Date : 07 July 2006
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Nieuwe topmanager bij WIV en CODA

Zowel bij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) als bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) werd recent een nieuwe topmanager aangesteld als gevolg van de invoering van de managementfuncties bij de federale wetenschappelijke instellingen.

WIV en CODA zijn twee van de belangrijkste wetenschappelijke instellingen in het domein van de volksgezondheid in ons land.

Naar analogie met wat eerder bij de federale overheidsdiensten gebeurde, worden de managementfuncties nu ook ingevoerd bij de vijftien federale wetenschappelijke instellingen. Het nieuwe management wordt, na een selectieprocedure bij SELOR, door de minister voorgedragen voor een mandaat van zes jaar. Drie maand na hun aanstelling, dienen de nieuwe mandaathouders hun managementplan voor te leggen aan hun voogdijminister.

WIV en CODA stelden naar aanleiding hiervan beiden de functie van Algemeen Directeur vakant en gaven SELOR de opdracht om de selectieprocedure te organiseren.

Bij het WIV werd Johan Peeters door de minister voorgedragen als nieuwe Algemeen Directeur van de instelling. Zijn voorganger, Godfried Thiers, vertrok onlangs met pensioen. Tot voor kort stond Peeters aan het hoofd van het CODA.

Na de selectieprocedure doorlopen te hebben, werd bij het CODA Pierre Kerkhofs voorgedragen als Algemeen Directeur. Tot voor kort had hij daar het departement virologie onder zijn leiding.

WIV en CODA ondersteunen via surveillance programma's en wetenschappelijk onderzoek de beleidsontwikkeling en uitvoering inzake menselijke en dierlijke gezondheid. Ze werken hierbij nauw samen met beleidsvoorbereidende overheidsdiensten zoals de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en met beleidsuitvoerende agentschappen zoals het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen dat controles uitvoert. WIV en CODA verstrekken ook rechtstreeks advies aan de minister van volksgezondheid.

WIV en CODA voeren momenteel samen een doorlichting uit van hun werkprocessen en organisatiestructuur Deze oefening moet in de toekomst resulteren in een eenduidige visie en strategie afgestemd op de behoeften van de belanghebbenden, naast een optimalisatie van organisatie en werkingsprocessen.

Contact:
Jan Eyckmans, woordvoerder
FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 02/524.90.45 - 0495/25.47.24

URL: http://www.health.fgov.be http://www.iph.fgov.be
http://www.var.fgov.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL