Ingezonden persbericht


Persbericht nr. 06-19

Vakantie in de Hollandse Biesbosch
Fluisterstil varen op zonne-energie

Dordrecht, 7 juli 2006

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in juli en augustus een scala aan activiteiten in de Biesbosch. Bij alle vaartochten kun je het water horen kabbelen en de vogels horen zingen, want de boten van het Biesboschcentrum varen allemaal op zonne-energie. Er is voor elk wat wils: van excursies waarbij natuurontwikkeling centraal staat tot dagtochten dwars door de Biesbosch.

Zonne-energie
Biesboschcentrum Dordrecht noemt zichzelf hét centrum voor elektrisch varen. Het centrum heeft een open boot voor kortere excursies en een salonboot met letterlijk en figuurlijk een zonnedek (60 m2 zonnepanelen), waarmee de hele Biesbosch wordt bevaren. De Halve Maen is de grootste rondvaartboot op zonne-energie van Europa. Er zijn dagtochten waarbij je kunt varen en wandelen onder leiding van Biesboschgidsen, en korte rondvaarten voor wie de Biesbosch even wil 'proeven'. Wie niet wil varen, kan met een wandelexcursie mee (er vaart een Zonnepontje naar een wandelpad bij het centrum) of op eigen gelegenheid vanaf het Biesboschcentrum de Biesbosch ingaan, bijvoorbeeld met een kano of te voet.

Een greep uit de tochten
Biesboschmuseumtocht. Een dagtocht voor het hele gezin. Varen, wandelen en een bezoek aan het Biesboschmuseum. Op deze tocht gaan speciale kindergidsen mee. Data: 11 en 25 juli en 8 augustus. Nationaal Parktocht. Een echte Biesboschtocht. Varen door de Biesbosch, wandelen op de Deeneplaat, een oude griend. Data: 12, 18, en 26 juli, 2, 9 en 16 augustus. Huiswaardtocht. Vaartocht in de Hollandse Biesbosch met stevige wandeling langs Biesboschkreken en de Nieuwe Merwede. Data: 21 en 28 juli, 4, 11 en 18 augustus. Vroege kanotocht. De Biesbosch ontwaakt! Een bijzondere ervaring op het water voor de echte natuurliefhebber. Elke zaterdag in juli en augustus om 06.45 uur.

Reserveren
Voor alle tochten is het raadzaam van te voren te reserveren. Bij Biesboschcentrum Dordrecht is gratis een uitgebreide brochure verkrijgbaar met alle tochten in 2006. Het centrum is in juli en augustus elke dag open van 9.00 tot 18.00 uur. Het is te vinden aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht, tel. 078 630 53 53, e-mail info@biesbosch.org. Kijk ook op www.biesbosch.org of www.dordrecht.nl/biesbosch.