Ingezonden persbericht

Amsterdamse Wethouder op motortaxi

Uitbreiding taxistandplaats met motor- en fietstaxi Station Amsterdam CS

AMSTERDAM, 20060202 -- - Op 7 februari om 16.00 uur openen Wethouders M. van de Horst en G. Frankfurther de nieuwe halteplaats voor de motor- en fietstaxi. Deze halteplaats bevindt zich onder de overkapping van het stationsgebouw, naast de huidige taxistandplaats.


U bent van harte welkom om bij de opening van de nieuwe halteplaats aanwezig te zijn. Deze halteplaats is geopend zodra de wethouders aan komen rijden in de fiets- en achterop de motortaxi.

Met de komst van de nieuwe halteplaats heeft de klant een ruimer aanbod van taxi's. Naast een taxirit per auto, kan ook een rit achterop de motor of in de 'riksja' van de fietstaxi worden verkozen. Wie kiest voor de motor krijgt een helm, handschoenen en een jasje te leen. Deze taxi is vooral een uitkomst voor de klant die snel ergens moet zijn (bagage kan mee). Voor de motortaxi geldt een vast tarief op basis van een zonesysteem (binnen de Singelgracht 7,50 euro, binnen de ring 12,50 euro). De fietstaxi is bij uitstek geschikt voor korte ritten. De fietstaxi rekent 1 euro per persoon per drie minuten. Met de fietstaxi kunnen twee personen mee.

Proef van één jaar
De gemeente Amsterdam stelt deze nieuwe halteplaats beschikbaar voor een periode van een jaar. Afhankelijk van het succes van de fiets- en motortaxi kan deze periode worden verlengd.

Voor meer informatie:
Motortaxi: www.motortaxi.nl
Fietstaxi: www.wielertaxi.nl




Ingezonden persbericht