Ingezonden persbericht

JOVD biedt D66-jongeren hoop

Jonge Democraten kunnen tot 22 november gratis lid worden van de JOVD

Den Haag, 7 juli 2006 - De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie roept Jonge Democraten op gratis lid te worden van de JOVD. De jonge liberalen zijn bezorgd over het lot van de D66-jongeren nu hun moederpartij zichzelf gehavend richting de afgrond sleept. De peilingen beloven niet veel goeds voor D66.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 moest D66 al ruim één derde van zijn zetels inleveren. Afgelopen week betoonde Lousewies van der Laan in een dramatisch schouwspel eer aan haar voorgangers door helderheid te verwarren met kortzichtigheid en pragmatisme met opportunisme. Met de gekozen burgemeester verloor D66 zijn raison d'être, in het Uruzgandebat zijn geloofwaardigheid en door het kabinet pootje te haken zijn gezond verstand. Het lot van D66-2006 zal weldra in de stemuitslagen gebeiteld staan.

De JOVD biedt de Jonge Democraten voor het zover is een veilig heenkomen bij hun liberale geloofsgenoten. Zij kunnen tot aan de Tweede Kamerverkiezingen gratis lid worden bij de JOVD. De JD en de JOVD trekken toch al vaak samen op, zoals onlangs in de strijd tegen homofobie in Oost-Europa en met de reactie op de slappe knieën van Wouter Bos in het AOW-debat. Door een bewijsstuk van hun lidmaatschap bij de JD te overleggen, kunnen ze zich gratis aanmelden. Algemeen Secretaris Sjoerd de Koning: "Ik verheug me nu al op al die nieuwe gezichten in de ledenadministratie. Liberale jongeren aller partijen verenigt u!"

Jonge Democraten vinden de voorwaarden en het aanmeldingsformulier op www.jovd.nl.