Gemeente Berkelland


Tijdelijk stookverbod afgekondigd in gemeente Berkelland

Op advies van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft de burgemeester op 7 juli per direct een stookverbod afgekondigd in de hele gemeente Berkelland. Aanleiding hiervoor zijn de warme weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de weersvooruitzichten.

Het is per direct verboden om snoeihout in de openlucht te stoken. Dit geldt ook voor de personen die een vergunning en/of ontheffing hebben voor het verbranden van snoeihout. De gemeente voert controles uit of het tijdelijke stookverbod wordt nageleefd. Het is nog niet bekend wanneer het tijdelijke stookverbod wordt opgeheven.

Verder wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met open vuur dichtbij bosrijke gebieden. Voorbeelden van open vuur zijn vuurkorven, terrashaarden en barbecues op basis van vaste brandstoffen zoals houtskool en briketten. Voor barbecues op basis van elektriciteit en gas geldt het advies dat deze op een vaste ondergrond staan met een afstand van minimaal twee meter ten opzichte van brandbare begroeiing.

Het risico van open vuur is dat er grote kans is op zogenoemd vliegvuur; vonken die kunnen overspatten met alle gevolgen van dien.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Handhaving en Veiligheid, telefoon 0545-250 336.

Mutatiedatum
07/07/2006
Trefwoorden Brandveiligheid