Provincie Overijssel

Zwemverbod Hulsbeek ingetrokken

Het zwemverbod voor het Hulsbeek is ingetrokken. De waterkwaliteit is de afgelopen week verbeterd, waarop de provincie in overleg met GGD, Regio Twente en het Waterschap Regge en Dinkel het zwemverbod introk. Vorige week stelde de provincie Overijssel een zwemverbod in voor de zwemvijver van recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal.

De reden hiervoor was de aanwezigheid van blauwalg. Dit kan bij inslikken ademhalingsproblemen en maag- en darmklachten veroorzaken. Er zijn maatregelen genomen om bij een mogelijk herhaald optreden van blauwalg vroegtijdig te kunnen reageren, zo wordt de waterkwaliteit dagelijks gecontroleerd.

Actuele informatie over de waterkwaliteit van de vijftien officieel aangewezen zwemplassen in Overijssel is te vinden op pagina 725 van NOS-teletekst. Op deze pagina worden alle zwemverboden en waarschuwingen in Nederland vermeld. Op
www.overijssel.nl/water/waterplezier/zwemmen is meer informatie beschikbaar over de zwemplassen. Recreanten of zwemmers die dode dieren en/of drijflagen aantreffen bij zwemplassen, kunnen dit melden bij het waterschap, de politie of bij het Milieupunt Overijssel via telefoon 038 425 24 23. De provincie Overijssel is bevoegd gezag in de controle van zwemplassen op hygiëne en veiligheid. In totaal controleert de provincie vijftien officieel aangewezen open zwemwateren in Overijssel.