Nieuw initiatief bevordert transparantie in aanbestedingen

Belangen bedrijfsleven centraal

AMSTERDAM, 20060707 -- Begin juli is het Amsterdamse adviesbureau De Loodsen gestart met innovatieve dienstverlening op het terrein van overheidsaanbestedingen. De praktische benadering van De Loodsen bespaart bedrijven die geĂŻnteresseerd zijn in het verwerven van overheidsopdrachten veel tijd, geld en energie. De Loodsen komt op voor transparantie en gelijke kansen voor bedrijven zonder dat daarvoor een omslachtig juridisch traject behoeft te worden ingegaan.


Nieuwe vorm van advies

De Loodsen hanteert een geheel nieuw adviesconcept. Van iedere aanbesteding wordt een analyse gemaakt; De Loodsen richt zich vervolgens met de inhoud van die analyse tot de aanbestedende overheidsdienst. De Loodsen stelt op persoonlijke titel de toepassing van wetgeving en beleid aan de orde. De verhoudingen tussen bedrijfsleven en overheid kunnen door de toetsing dus niet worden verstoord. Aanbestedingsdossiers van De Loodsen zijn via op www.de-loodsen.nl toegankelijk voor belangstellenden. De Loodsen is actief op het terrein van ICT-diensten en bedrijfsadvisering.


De Loodsen wijst de overheid op verantwoordelijkheden

De wetgeving voor aanbesteding bevat uitgebreide voorschriften ten aanzien van transparantie en gelijke kansen voor bedrijven. Bovendien belooft de overheid voortdurend de administratieve lasten in aanbestedingen te zullen verminderen en de kansen voor MKB te zullen vergroten. Bedrijven ontbreekt het echter aan adequate instrumenten om de naleving van regels en beleid door de overheid af te dwingen. De Loodsen zorgt ervoor dat aanbestedingen aan wetgeving en beleid getoetst worden in een stadium van de aanbesteding dat eventuele tekortkomingen nog kunnen worden hersteld.


De dienstverlening wordt geheel via Internet aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.de-loodsen.nl