Gemeente Borsele

Borsele houdt spectaculaire open dag!

Heinkenszand, 27 juni 2006

De gemeente wil graag laten zien wat ze allemaal doet. Een perfecte gelegenheid daarvoor is de open dag op 8 juli. Het wordt zelfs meer dan een open dag. Borsele organiseert een spectaculair programma vol interactie, waar ook bedrijven en verenigingen een steentje aan bijdragen.

Het wordt druk voor en in het gemeentehuis in Heinkenszand op zaterdag 8 juli. Vele activiteiten zullen het gazon, de parkeerplaats en de hal van het gemeentehuis vullen. De gemeente presenteert zich op allerlei fronten, maar ook bedrijven van alle soorten en maten én vele verenigingen zijn van de partij. Er is dus veel te zien, maar er is nog veel meer te beleven!
Om te beginnen staat er een forse tent op het gras voor het gemeentehuis. Met daarin bedrijfspresentaties, verenigingen en stichtingen. Bedrijven laten zien wat ze in huis hebben en maken van de gelegenheid gebruik om nieuw personeel te werven. Naast de tent verrijst een ware klimwand. Wie een kijkje neemt in het gemeentehuis, gaat niet met lege handen naar huis. Want er is een luchtfilm te zien en iedereen kan een luchtfoto van zijn eigen huis gratis uit laten printen.
Ook de brandweer is van de partij. Zij geven de gehele dag demos. Wie toch zelf wat gevaar op wil zoeken, kan plaatsnemen in de gordelsimulator.

Schreeuwwedstrijd
Met een decibelmeter meet de afdeling milieu de hardste bezoekersstem. En die wint een leuke prijs. Leuke cadeaus zijn er ook in de gratis verloting. Zoals een dag meelopen met burgemeester Gelok, of een gratis schaap(donatie). Maar er is ook een rondvlucht boven Heinkenszand te winnen in een échte helikopter. En die prijs is om meteen in te willigen. Want tijdens de open dag kan gevlogen worden met een helikopter die achter het gemeentehuis opstijgt. De gemeenteraad ontbreekt ook niet op de open dag. De verschillende politieke partijen kruisen de degens deze keer over een tweetal hot items. Dit doen zij in twee debatsessies in de raadzaal. De onderwerpen zijn binnendijkse kweek van vis en zeeaas en windenergie. Benieuwd naar een pittig debat? Neem dan een kijkje in de raadsboerderij.
Dat is al een veelzijdig programma, maar het is nog niet alles. Want welk kind kan er de mooiste hut bouwen? Doe mee aan de Bob de Bouwer-hutbouwwedstrijd. Of wie wat ouder is, kan een schets van zijn nieuwe huis gratis laten beoordelen door een echte architect. Zin in nog wat meer actie? Er is nog veel meer te doen.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken op de open dag op 8 juli. Vergeet niet mee te doen aan de gratis verloting en lever de ingevulde bon op 8 juli vóór 11.00 uur in bij de hal van het gemeentehuis (één bon per persoon).
De gemeente laat zien wat ze doet met presentaties en leuke activiteiten. De reguliere diensten (zoals burgerzaken) zijn niet op deze extra open dag geopend.