Gemeente Assen


Actueel

Multicultureel evenement brengt Assen in beweging

Assen, 29 juni 2006

Zaterdag 8 juli 2006 vindt op het Koopmansplein het evenement Assen~Multi~Culti plaats. Met het thema "Buitenspel, hoezo?" maakt Assen~Multi~Culti een grote knipoog naar het Jaar van de sport van de gemeente Assen. Dat betekent dat er in het festival naast muziek, zang en dans veel ruimte is voor sport en beweging.

Als het aan de organisatoren ligt staat niemand buitenspel. Meedoen, ervaren en beleven. Een potje Panna-voetbal spelen, meestrekken en meebuigen in een gymclinic van Karl Noten, meedansen met de jospan, of met z'n allen kijken naar een demonstratie Turks olieworstelen. Dat alles doorweven in een totaalprogramma vol muzikale en culturele uitingen. Het festival wordt aan het eind van de middag swingend en spetterend afgesloten met een optreden van Orquesta Conclave, een van Nederlands beste Salsa en Merenguebands. Een gelegenheid bij uitstek voor een ieder die niet kan blijven stilzitten bij het horen van Caribische tonen en ritmes. De presentatie van Assen~Multi~Culti is in handen van Erik Harteveld, de stadsdichter van Assen.

De inwoners van Assen worden uitgenodigd volop mee te doen aan een evenement dat dit jaar wel heel bijzonder van karakter is. In de bibliotheek in 't Forum vindt op 8 juli de Open Dag van het onderwijsproject Semangat Baru plaats. Tussen de activiteiten op het Koopmansplein en de Openbare Bibliotheek wordt een "sportieve brug" gemaakt. De winkeliersvereniging van 't Forum heeft er voor gezorgd dat in de hal van het winkelcentrum een klimwand voor de jeugd wordt geplaatst.

Om 10:30u zal wethouder dhr. G. Piek de symbolische aftrap nemen voor een afwisselende dag vol feest en kleur. Hierna zal Karl Noten, bekend van het tv-programma "Nederland in beweging" met een lokale variant "Assen in beweging" moeten krijgen. Voor het Pannavoetbaltoernooi kan het inschrijven ter plekke gebeuren. De eerste wedstrijd heeft een WK-tintje als een Moluks en Turks team het tegen elkaar gaan opnemen.

Op het Koopmansplein treedt een grote variatie aan muziek-, zang- en dansgroepen op. Zo zijn er ondermeer uitvoeringen van Ayyildiz, Sevan, Bamboe Gila, Namasina en DJTrunks. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo kunnen ze hun haar laten vlechten, Molukse haarversieringen maken, Afrikaans tekenen, meedoen aan de stokkendans Sahu Reka Reka, of zich laten schmincken. Het World Food Square is de hele dag geopend voor een exotisch hapje en drankje. Het volledige programma met de aanvangstijden van Assen~Multi~Culti is te bekijken op www.cultuurinassen.nl