Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 30 juni 2006

Unieke Kamp Westerbork wandeltocht

In het teken van Srebrenica

Op zaterdag 8 juli a.s. wordt voor de eerste keer de Kamp Westerbork wandeltocht georganiseerd. Het is een cultuurhistorische wandeling die door de boswachterij Hooghalen leidt, en geschikt voor jong en oud, onervaren en getrainde wandelaars.

Het bijzondere aan deze tocht is dat er onderweg met foto's, geluidsfragmenten en teksten informatie wordt gegeven over het landschap, flora en fauna, de (zichtbare) geschiedenis van kamp Westerbork en de sterrenkunde. Maar er is niet alleen het een en ander te zien, onderweg is er ook gelegenheid om allerlei activiteiten te doen. Daarom is deze tocht ook heel erg geschikt voor kinderen.

Deze Kamp Westerbork wandeltocht staat In het teken van Srebrenica. Op 11 juli wordt de val van de enclave Srebrenica in 1995 herdacht. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork besteedt daaraan jaarlijks op verschillende wijze aandacht. Zoals met deze wandeling. Tijdens de tocht zullen de deelnemers ook worden geïnformeerd over hetgeen op 11 juli 1995 in Srebrenica is gebeurd.

Er zijn drie wandelroutes uitgezet: 7, 10 en 15 kilometer.

Gestart kan worden vanaf 10.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De kosten zijn ¤ 5,- p.p. Hierbij is een bezoek aan het museum inbegrepen.

Uiteraard ontvangen alle deelnemers na afloop een bijzondere herinnering.



Ingezonden persbericht