Dansstad Den Haag podium voor wereldrecordpoging Grootste Klompen Dans

DEN HAAG, 20060704 -- Op zaterdag 8 juli wordt Colouring Senses, de tiende editie van dance and the Child International (daCi) Conference, op spectaculaire wijze afgesloten. Vanaf vier uur 's middags biedt het Spuiplein podium aan de Closing Ceremony. Vijfhonderdvijftig jonge deelnemers aan Colouring Senses zullen Clogs van de Nederlandse meester-choreograaf Hans van Manen opvoeren. Deze grootse klompendans is tevens een poging tot "Largest Clog Dance" voor een vermelding in de boeken van Guinness World Records.


Op zaterdag 8 juli wordt Colouring Senses, de tiende editie van dance and the Child International (daCi) Conference, op spectaculaire wijze afgesloten. Vanaf vier uur 's middags biedt het Spuiplein podium aan de Closing Ceremony. Vijfhonderdvijftig jonge deelnemers aan Colouring Senses zullen Clogs van de Nederlandse meester-choreograaf Hans van Manen opvoeren. Deze grootse klompendans is tevens een poging tot "Largest Clog Dance" voor een vermelding in de boeken van Guinness World Records.

Deze week is dansstad Den Haag het toneel voor Colouring Senses, de Nederlandse editie van dance and the Child International (daCi) Conference. Speciaal ter gelegenheid van de Closing Ceremony op zaterdag 8 juli, organiseert Colouring Senses een spectaculair en groots slotoptreden. Met toestemming van de Nederlandse meester-choreograaf Hans van Manen, presenteren vijfhonderdvijftig jonge conferentiedeelnemers uit vierentwintig landen zijn beroemde ballet Clogs.

De opvoering van deze megaklompendans op het Spuiplein geldt niet alleen als een spectaculaire afsluiting van de tiende editie van dance and the Child International (daCi) Conference, maar tegelijkertijd als poging voor een vermelding in het Guiness Book of World Records. Colouring Senses heeft de Haagse wethouder Jeugd, de heer Sander Dekker, bereid gevonden op te treden als één van de officiële getuigen van deze poging tot "Largest Clog Dance".

Het instuderen van Clogs maakt dagelijks onderdeel uit van het conferentieprogramma van Colouring Senses, en gebeurt onder deskundige leiding van de afdeling Educatie van modern balletgezelschap Introdans.

Een tweede onderdeel van de Closing Ceremony, kleinschaliger maar even Hollands, is Fiets-Feest. Deze choreografie is speciaal voor de jongste Colouring Senses deelnemers gecreëerd door Adriaan Luteijn (Artistiek Manager Introdans Educatie). Fiets-Feest zou niet mogelijk geweest zijn zonder de vriendelijke bijdrage van Koninklijke Gazelle B.V.



Stichting daCi Conferentie 2006/Gert-Jan Bleeker