Initiatief studenten gaat niet door, werkweek wordt onmogelijk gemaakt Subject was: initiatief studenten gaat niet door, werkweek wordt onmogelijk gemaakt!

Ingezonden persbericht



Via deze weg willen wij je informeren over een jaarlijkse traditie binnen het schildersonderwijs; de PTH werkweek. Ieder jaar organiseren studenten van de Fontys PTH een werkweek(www.werkweekpth.tk ). Tijdens deze werkweek zou, dit jaar, een kasteel dat is gevestigd in Frankrijk onder handen worden genomen.

Het initiatief is een samenwerking tussen verschillende opleidingsniveaus in de schildersbranche en verschillende studierichtingen binnen de Fontys PTH (docentenopleiding).

De werkweek gaat niet alleen om de gezelligheid, maar ook om teambuilding en de verschillende leermomenten welke een dergelijk project met zich meebrengt. De studenten van de betreffende MBO opleidingen worden op deze manier tevens in contact gebracht met hun eventuele vervolgopleiding, een mogelijke volgende stap voor hen in de toekomst.

Het project waar het allemaal om draait is Chateau de Vert, te Plessis, in Frankrijk. Het vertrek is gepland op zaterdag 8 juli om 10.00 uur maar volgens de laatste ontwikkelingen van vandaag kan dit hele project niet plaatsvinden!!!!!!!!

De raad van bestuur van Fontys Hogescholen heeft dit vandaag besloten. Men wil geen aansprakelijkheid nemen voor de verzekerde som etc. juridische knelpunten etc.

De problematiek is dat de eigenaren van het Chateau niet verzekerd zijn voor het totale plaatje. Dit probleem is binnen de voorbereiding van het project vorige week pas boven water komen drijven. Na een week kei hard te hebben gewerkt in samenwerking met juristen van onze opleiding, in Frankrijk en verschillende agentschappen en verzekeraars in Nederland is het einde zoek. Het tijdsbestek is te kort en op dit moment is er niemand die de aansprakelijkheid wil nemen.

30 verschillende studenten van verschillende opleidingsniveaus en opleidingsinstituten uit een kleine branche. De branche waarvan de meeste mensen niet eens weten dat hier ook meerdere opleidingen voor zijn in Nederland. Maar goed deze studenten hebben een fantastisch project opgezet en wordt binnen no time van tafel geveegd.

Op deze wijze willen wij jullie aandacht hiervoor vragen, wij willen de verzekeraars van Nederland uitdagen! En we willen jullie vragen om ons hierin te steunen ........

Wie is glashelder, kijkt vooruit en ziet het maatschappelijke belang? Wie is bereid om te laten zien dat hij de kennis en kunde in huis heeft? Wie laat zien dat hij ook echt de verzekeraar van Nederland is? Wie staat voor social investment? Wie kan via een radioshow de helpende hand bieden en dit initiatief binnen dit korte tijdsbestek toch nog door laten gaan???