Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 23 juni 2005

Zomerse open dag in het Ilperveld op 9 juli

In het weekend van zondag 9 juli houdt Landschap Noord-Holland een zomerse open dag in het Ilperveld. In de bloemrijke rietkragen zingen volop rietvogeltjes en in de weilanden scharrelen weidevogels met hun jongen hun kostje bijeen. Vanaf de boot kun je heerlijk toeven in dit eilandenrijk. Ook de interessante cultuurhistorie maakt een bezoek aan het Ilperveld meer dan waard.

Om het extra leuk te maken rijdt er tijdens de open dag een paardentram vanuit het Raadsplein van het Gemeentehuis in het centrum van Landsmeer naar De Schuur in Landsmeer. Deze tram rijdt heen en weer tussen 10.00 uur en 16.00 uur en iedereen kan gratis mee. De excursieboten van Landschap Noord-Holland varen heen en weer tussen twee opstappunten: De Schuur, Noordeinde 16 te Landsmeer en Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a. De excursieboten vertrekken tussen 10.00 en 15.00 uur elk heel uur vanaf beide locaties. Men kan dus varend van de ene kant van het Ilperveld naar de andere kant. De vaartocht kost slechts ¤ 2 per persoon voor een retourtje. Zowel in De Schuur als in het Bezoekerscentrum wordt koffie, thee en streekeigen vruchtensap geserveerd. In de Schuur hangt een kleine tentoonstelling van de participanten aan het project Ilperveld Integraal zoals de Provincie Noord-Holland, Gemeente Landsmeer, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland en er liggen nieuwsbrieven klaar. In het bezoekerscentrum Ilperveld is een videovoorstelling over het project Ilperveld Integraal, het project om het Ilperveld schoner en rijker aan natuur te maken. Kinderen kunnen zich uitleven met het onderzoeken van waterbeestjes en het maken van turfjes. Angelique van der Born exposeert in het Bezoekerscentrum met werk dat is geïnspireerd op het Ilperveld.

De fluisterpunters en roeiboten kunnen deze dag met 50% reductie gehuurd worden. Voor beschermers van Landschap Noord-Holland is het roeien altijd al gratis. Iedereen is welkom tijdens deze open dagen. Reserveren is niet nodig, nadere informatie kunt u krijgen bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, 0251-362 762. Kijk ook op www.ilperveld.nl Alle Noord-Hollandse natuuruitjes staan op www.natuurwegwijzer.nl