Politieberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 09-07-2006

Frontale botsing

WAVERVEEN Op de Veldweg vond vrijdagavond 7 juli rond 18.00 uur een frontale botsing plaats tussen een busje en een personenauto. Hierbij raakten de bestuurders van beide voertuigen gewond.

De 39-jarige bestuurder van de bus reed over de Veldweg, komende uit de richting van Nessersluis. Toen hij zijn voorganger wilde inhalen, was op de andere weghelft een auto met een 28-jarige bestuurder uit Amsterdam en een 26-jarige plaatsgenote al zo dicht genaderd dat een aanrijding niet kon worden voorkomen. Hierbij liepen de bestuurder van de bus en de passagiere van de personenauto kneuzingen op. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De bijrijdster is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de ademanalyse aan het bureau in Mijdrecht blies de 39-jarige man uit Leidschendam 600 ug/l. Hij moest hierop zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: man door onbekende in gezicht geslagen

MAARSSEN Zaterdagavond rond 22.20 uur is een 28-jarige man uit Utrecht om onbekende redenen klem gereden op de Zuilensering en tot twee keer toe met een vuist in zijn gezicht geslagen.

Waarschijnlijk omdat hij te dicht achter een andere auto aan had gereden, blokkerdeerden twee autos die bij elkaar hoorden de doorgang van de Utrechter bij de afslag Maarsseveen. Hierop ontving hij de klappen. Ook later, toen het slachtoffer wilde tanken, werd hij door de bestuurders van beide autos lastig gevallen. Het gaat om twee mannen tussen de 20 en 25 jaar. De één was tussen de 1.90 en 2.00 meter lang, lichtgetinte huidskleur. De ander was ongeveer 1.80 meter lang, donker van huidskleur en gespierd. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn en Venen: 0900 88 44 (lokaal tarief).

Getuigenoproep: onbekende man valt van talud

HARMELEN Op zondagochtend 9 juli rond 2.45 uur raakte een tot nu toe onbekende man zwaar gewond nadat hij met zijn fiets van een talud was gereden aan de Dorpsstraat.

De man is van het ongeveer 80 centimeter hoge talud gefietst, waarna hij op zeer ongelukkige wijze met zijn hoofd op een betonnen stoep met een gietijzeren hekwerk terecht is gekomen. Hierdoor brak de man zijn nek en liep een grote hoofdwond op. Het slachtoffer is met de trauma-ambulance overgebracht naar het AMC te Amsterdam. Inmiddels is de situatie van de man stabiel. Zijn bloed wordt onderzocht op alcoholgebruik.

De politie is op zoek naar de identiteit van het slachtoffer en verzoekt mensen die de man herkennen in het navolgend signalement te reageren: Nederlandse man, 45-50 jaar oud, stevig postuur, ongeveer 180-190 cm lang, rond gezicht, enigszins kalend, gekleed in een blauwe spijkerbroek, grijze sportsokken, blauw t-shirt, groene Reebok Outdoor schoenen.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen van het ongeval. Bovendien bleek de donkerkleurige mountainbike van het slachtoffer na enige tijd niet meer op zijn plek te staan. Mogelijk is de fiets gestolen of veilig gesteld door omstanders of een omwonende. De politie verzoekt mensen die meer informatie hebben over de identiteit van de man, de toedracht van het ongeval of de fiets, contact op te nemen met de politie van het district Rijn en Venen: 0900-8844 (lokaal tarief).