Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 8 en 9 juli 2006

Regio, 09-07-2006

Illegaal afval verbranden

Kampen Aan de Noorderrandweg werd op vrijdagmiddag een grote rookwolk gezien. Een 53-jarige man uit Kampen was aan het afval verbranden. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

Zakkenrollerij

Kampen Op zaterdagmiddag werd een 20-jarige man uit Kampen het slachtoffer van zakkenrollers op de markt aan de Plantage. Zijn portemonnee met inhoud werd door onbekenden gerold.

Twee jongens mishandeld tijdens feest

Kampen Bij een feest aan de Europa-allee werden op vrijdagavond twee jongens van 14 en 15 jaar uit Kampen geslagen door een groep jongeren. Beide jongens hadden onenigheid gekregen met een groep en beiden werden door meerdere personen uit de groep geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Man rijdt zonder rijbewijs en auto met gladde banden

Steenwijk Op de Goeman Borgesiusstraat werd op vrijdagmiddag een 33-jarige automobilist uit Steenwijk gecontroleerd. Zijn rijbewijs bleek te zijn verlopen en zijn auto had twee gladde banden. De man had ook nog twee boetes open staan. Hierop werd hij aangehouden.

Twee aanhoudingen na mishandeling

Zwolle In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een mishandeling plaats aan de Luttekestraat. Een 26-jarige vrouw uit Zwolle had woorden gekregen met een 34-jarige en een 18-jarige Zwollenaar. Een 28-jarige Zwollenaar was tussenbeide gekomen en kreeg klappen van de twee mannen waarop hij buiten bewustzijn raakte. Beide mannen werden aangehouden.

Fietser gewond aan hoofd bij aanrijding

Zwolle Op de kruising van de Rieteweg en de Willemskade vond op zaterdagochtend een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto. Een 40-jarige vrouw uit Zwolle reed met haar auto over de Rieteweg. Op het kruispunt van de Rieteweg met de Willemskade verleende zij geen voorrang aan een 35-jarige vrouw uit IJsselmuiden die op haar fiets op de Willemskade reed. De fietster kwam ten val en liep verwondingen aan haar hoofd op. Zij werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Beginnende bestuurder onder invloed

Zwolle In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Middelweg een 28-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 235 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Man aangehouden na klimmen over hek

Zwolle Bij een bedrijf aan de Marsweg werd gezien dat er een man over het hek van een bedrijf zou zijn geklommen. De man was aan de Weteringkade over het hek geklommen. Bij een gat in de omheining stond een fiets. De politie zette de diensthond in en vervolgens zag men een man over het bedrijfsterrein lopen. Bij de omheining werd vervolgens een man aangetroffen. De man, een 40-jarige inwoner van Zwolle, werd aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

Zwolle Bij een winkel aan de Dobbe meldde zich op zaterdagmiddag een getuige die had gezien dat een man een airco uit de winkel had weggenomen en dat deze man deze meegenomen had naar zijn auto. Een personeelslid van de winkel zette de achtervolging in en kon de auto waarin de airco zich bevond tot stoppen brengen door op de auto te slaan. De chauffeur van de auto, een 36-jarige man uit Zwolle, kon geen geldige kassabon overleggen, waarna de winkelbediende de airco uit de auto heeft gehaald en mee terug heeft genomen naar de winkel. Later op de middag werd de 36-jarige Zwollenaar op basis van een signalement aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een onderzoek wordt ingesteld.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

Zwolle Aan de Assendorperdijk werd op zaterdagavond een 15-jarige jongeman uit Zwolle mishandeld. De jongen stond met een aantal vrienden bij een flat aan de Assendorperdijk toen op een balkon van de flat een man verscheen die de groep verzocht om weg te gaan. De groep gaf aan, aan dit verzoek geen gehoor te willen geven waarop de man vroeg of hij dan beneden moest komen. De 15-jarige jongen gaf daarop aan dat hij dat zelf moest weten. De man, een 24-jarige Zwollenaar, kwam daarop naar beneden zou de 15-jarige Zwollenaar bij zijn shirt gegrepen hebben en de jongen hebben geslagen. De 24-jarige Zwollenaar werd aangehouden.

Onenigheid en vechtpartij aan het Maagjesbolwerk

Zwolle In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan het Maagjesbolwerk. Twee groepen mensen hadden onenigheid gekregen en er waren klappen over en weer gevallen waren. De toedracht van de vechtpartij was niet geheel duidelijk maar het had er waarschijnlijk mee te maken dat de ene partij tegen de andere partij geduwd had. Twee 19-jarige mannen uit Zwolle raakten gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Man op straat aangetroffen

Zwolle Aan de Ceintuurbaan werd in de nacht van zaterdag op zondag een 66-jarige man uit Zwolle aangetroffen die op straat lag. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en gaf aan pijn in de buik te hebben en dat hij geschopt was. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw beperkt schade door kordaat optreden bij brand

Zwolle Op zaterdagmiddag ontstond in een woning aan de Palestrinalaan brand. Een buurvrouw vernam een sterke brandlucht en ging kijken bij de naastgelegen woning. Uit de woning kwam rook. Met een hamer heeft zij daarop een ruit ingeslagen en is de woning ingegaan. Binnen bleek de magnetron in de brand te staan. Door de stekker uit het stopcontact te trekken en de ramen en deuren open te zetten bleek blussen niet meer nodig te zijn. Iemand anders had in de tussentijd 112 gebeld. Door kordaat optreden heeft de vrouw erger kunnen voorkomen. De brand bleek te zijn ontstaan door een taart die in de magnetron stond.

Evenement Van Eigen Bodem rustig verlopen

Zwolle Op het Rodetorenplein werd op zaterdagmiddag en avond het evenement Van Eigen Bodem gehouden. Het evenement verliep rustig en er hebben zich geen bijzondere incidenten voorgedaan.

Rijden onder invloed

Dedemsvaart In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Provinciale weg N377 een 38-jarige man uit Balkbrug staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man voldeed niet aan een stopteken van de politie en wilde ook niet mee naar het bureau waarop hij aangehouden en geboeid werd. De man blies 375 ug/l bij de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een bekeuring voor rijden onder invloed.

Coniferen in de brand

Ommen In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte door nog onbekende oorzaak aan de Bouwmeesterstraat een aantal coniferen in de brand. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige had een aantal jongens zien wegfietsen. De politie stelt een onderzoek in.

Stropoppen in de brand

Ommen Aan het Ommerkanaal Oost raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een pop gemaakt van strobalen in de brand. Waarschijnlijk is de pop in de brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

Ommen Aan de Slagenweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ook een stropop in de brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

Stapel kranten in de brand

Hardenberg Aan de Veldkers stond in de nacht van vrijdag op zaterdag een stapel kranten in de brand. Waarschijnlijk is de stapel door buurtbewoners al klaar gezet om op zaterdagochtend te worden opgehaald en werd deze door onbekenden in de brand gestoken.

Man met ingevorderd rijbewijs rijdt te hard

Dalfsen Op zaterdagavond werd een 27-jarige man uit Dalfsen op snelheid gecontroleerd. Hij reed 22 km/h te hard. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs omdat zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd aangehouden en na verhoor en onderzoek heengezonden.

Jongeman haalt bord uit tuin en valt op wegdek

Dalfsen In de nacht van zaterdag op zondag werd een jongen gezien die hard wegliep in de richting van de sportzaal aan de Molendijk. De jongen viel hard voorover van de stoep af en kwam hardhandig met het wegdek in aanraking. De 20-jarige jongen uit Oost-West en Middelbeers had een bord met Te Koop erop uit de tuin gehaald van een woning aan het Franse Pad. Hij werd door de politie staande gehouden en hij moest het bord terugplaatsen in de tuin. Omdat hij door de val al genoeg gestraft was kwam hij er met een waarschuwing vanaf.

Zakje weed in beslag genomen

Balkbrug Op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Meppelerweg werd op de parkeerplaats twee heren uit Zwolle van 22 en 20 jaar betrapt bij het draaien van een joint. Controle leverde een zakje weed op welke in beslag werd genomen.

Optreden Normaal rustig verlopen

Dalfsen Op zaterdagavond en nacht werd er aan de Brinkweg in Dalfsen een feest gehouden in een tent waarbij een landelijke bekende boeren rockformatie beter bekend als Normaal een optreden verzorgde. Er waren enkele duizenden bezoekers aanwezig. Het feest verliep in een ontspannen sfeer. Na afloop waren er enkele kleine strobrandjes in de berm die echter snel werden geblust.

Preventieve controle op drugs bij Zaal Dijk

Lemele Bij Zaal Dijk werd op zaterdagavond door Politie IJsselland een preventieve drugscontrole uitgevoerd bij Zaal Dijk in Lemele. In goede samenwerking met directie en personeel van Zaal Dijk en de security van Zaal Dijk werden alle bezoekers van Zaal Dijk door drugshonden van de Politie IJsselland en de KLPD op het bezit van verdovende middelen onderzocht. De controle verliep rustig en gecontroleerd en zonder problemen. Er werden weinig drugs aangetroffen. Het overgrote deel van de ongeveer 1500 bezoekers bleek geen verdovende middelen bij zich te hebben. Twee personen (man en vrouw) bleken bij fouillering een kleine hoeveelheid weed bij zich te hebben. De weed werd door de politie in beslag genomen. Aan beide personen werd een zaalverbod van vier maanden uitgereikt.

Aanrijding fietser en auto

76-jarige man raakt gewond bij aanrijding

Deventer Op de kruising van de Deltalaan en de Henri Dunantlaan vond op vrijdagmiddag een aanrijding plaats. Een 25-jarige man uit Deventer reed over de Deltalaan en verleende daarbij geen voorrang aan een van rechts komende fiets bestuurd door een 76-jarige man uit Deventer die over het fietspad reed. De automobilist was van schrik doorgereden maar meldde zich later aan het politiebureau. De fietser werd met verwondingen aan zijn been door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Controle met video-auto

Rijssen/Bathmen Tijdens een controle op vrijdagavond met de video-auto werd de video-auto met hoge snelheid ingehaald terwijl deze op de A1 reed. De auto haalde vervolgens een busje rechts in en reed daarna meerdere keren met hoge snelheid waarbij er door ander verkeer geen meting kon plaatsvinden. Op een gegeven moment lukte dit wel. De man reed 179 km/h waar 120 is toegestaan. Proces-verbaal werd opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bathmen Op vrijdagmiddag werd op de Holterweg een 20-jarige man uit Enter gezien die met hoge snelheid reed en veel inhaalde. De man reed 132 km/h waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en pv werd opgemaakt.

Bathmen Op vrijdagavond werd op de Holterweg een 39-jarige motorfietser uit Holten gezien die met hoge snelheid reed. Hij reed 135 km/h waar 80 is toegestaan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en pv werd opgemaakt.

Vrouw op hoofd geslagen

Schalkhaar In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan het Koeland een 45-jarige vrouw uit Schalkhaar op het hoofd geslagen. De vrouw had eerder die avond met iemand afgesproken en toen die persoon niet op kwam dagen was ze weer naar huis gegaan. Vlakbij huis werd ze door een onbekende persoon op het hoofd geslagen waarbij ze even buiten kennis raakte.

Jongeman aangehouden voor opgeven valse naam

Deventer In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Holterweg een verlichtingscontrole gehouden. Een 16-jarige man uit Deventer meende zich met de controle te moeten bemoeien. Hij gaf onder andere aan of de politie niets beters te doen had. Hierop werd de man om zijn identificatie gevraagd welke hij niet kon tonen. Toen de politie de jongeman een bon wilde geven gaf hij een valse naam op. De jongeman werd daarop aangehouden.

Man vergeet bocht in de weg en rijdt tegen huis

Deventer In de nacht van zaterdag op zondag vond op de Diepenveenseweg een eenzijdige aanrijding plaats. Een 31-jarige man uit Deventer reed over de Diepenveenseweg in de richting van de Boxbergerweg. De man had niet op tijd in de gaten dat er een bocht in de weg zat. De man reed in de bocht naar rechts rechtdoor en reed daardoor tegen een woning aan die aan de linkerkant van de weg stond. De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekende verwondingen door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht.

Tweede dag Deventer op stelten verloopt rustig

Deventer Op zaterdag is de tweede dag van Deventer op Stelten rustig verlopen. Er werd een aangifte opgenomen van zakkenrollen en van de diefstal van een blikje met geld ter waarde van enkele honderden euros vanaf een kraam. Op het Stationsplein werd een verdachte van fietsendiefstal aangehouden. Er werden enkele bezoekers onwel maar deze konden door de EHBO geholpen worden. Een persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er was verder een goede sfeer in de stad en het publiek genoot volop van de acts die uitgevoerd werden.

Inbraak bij bedrijven

Olst Bij een bedrijf aan de Meente werd op vrijdagavond ingebroken. Een ruit van de voordeur werd kapot geslagen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Wijhe Bij een bedrijf aan de Wengelerafweg werd op vrijdagavond ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Jongeman aangehouden na niet opvolgen bevel of vordering

Raalte Aan de Steege ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag onenigheid tussen twee groepen jongeren. Een groepje van ongeveer vijf personen had onenigheid met een andere groep. De groep van vijf werd door de politie gevorderd om weg te gaan waaraan zij gehoor gaven. Later in de nacht kwam er opnieuw een melding dat de groep weer terug was. Een 18-jarige man uit Raalte werd aangehouden omdat hij geen opvolging had gegeven aan bevel of vordering.

Controle met video-auto

Bathmen/Raalte In district Zuid werd op vrijdagmiddag en avond met de video-auto gecontroleerd. Voor de volgende zaken werden bekeuringen uitgeschreven:

4 x voor overschrijding max. snelheid.

2 x voor overschrijden doorgetrokken streep.

1 x niet dragen gordel.

1 x terzake rechts inhalen.

Van 3 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij

de max. snelheid met meer dan 50 km overschreden.

Zij reden resp. 135 bij 80 km, 132 km bij 80 km en 179 bij

120 km. (zie bericht Controle met video-auto onder Deventer voor details)

Zakkenrollen

Raalte Bij een winkel aan de Molenhof werd op zaterdagochtend uit een boodschappentas een portemonnee gerold. Toen de eigenaresse van de portemonnee, een 57-jarige vrouw uit Raalte, wilde betalen, bemerkte zij dat de rits van de tas open stond en dat haar portemonne weg was.

Vier aanhoudingen na mishandeling

Raalte In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Almelosestraat onenigheid was. Een 18-jarige man uit Zwolle was op zijn gezicht en op het lichaam geslagen en vervolgens werd er tussen de man en vier andere mannen over en weer met barkrukken en stoelen gegooid. Vier mannen uit Rijssen, in de leeftijd van 18, 19, 21 en 23 jaar werden aangehouden.