Politie Gelderland-Zuid

Bestuurster in slaap: drie lichtgewonden op A15

Vuren, 09-07-2006 o Zondagochtend rond 05.50 uur vond op de snelweg A15 bij Vuren een eenzijdig verkeersongeval plaats op de zuidbaan. Een auto met daarin drie inzittenden kwam tegen de vangrail en sloeg vervolgens over de kop. Vermoedelijk omdat de bestuurster in slaap was gevallen.

Politie, drie ambulances en de brandweer rukten uit. De traumeheli werd ingezet maar kon later doorvliegen. Ook politiemensen van Zuid-Holland-Zuid waren snel op de plaats van het ongeval en verleenden eerste hulp. De drie inzittenden van de auto bleken lichtgewond. Een 18-jarige Rotterdamse, bestuurster van de auto, had pijnklachten aan de knie en nek en is naar het Dijkzigt ziekenhuis overgebracht. Een 19-jarige plaatsgenote ging met rugletsel naar hetzelfde ziekenhuis. Een 20-jarige Rotterdammer is met onbekend letsel naar het Beatrix in Gorinchem vervoerd.

Team Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor het doen van een technisch sporenonderzoek in verband met de toedracht. Rijkswaterstaat zorgde voor een wegafzetting en politiemensen voor een verkeersomleiding. Het wegdek en de vangrail zijn door het ongeval beschadigd geraakt, de auto total loss. De A15 is enkele uren afgesloten geweest en na reiniging weer vrijgegeven. (08)