Politieberichten stad Utrecht, 13.45 uur

Utrecht, 09-07-2006

Man overleden na val uit bouwkraan

DE MEERN Een 60-jarige man uit Vianen is vrijdagavond overleden nadat hij van circa 40 meter hoogte uit een bouwkraan was gevallen. Het slachtoffer was vrijwel op slag dood. Het bedrijfongeval vond plaats op een terrein aan de Veldzigt in De Meern.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van het incident. Inmiddels was begonnen met reanimatie van het slachtoffer, maar dat mocht niet meer baten. De man nam evenals enkele collegas voor hem - een kijkje in de cabine van de kraan, die net nieuw was geplaatst. Een 23-jarige collega uit Leusden bediende de lift om ook naar boven te gaan. Op dat moment viel de 60-jarige man naar beneden.

De tactische recherche, rechercheurs van de Forensische Opsporing en de Arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De 23-jarige Leusdenaar is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. Hij is zaterdag na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Onderzoek wordt nog ingesteld naar de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer.

Man overleden na onwelwording

UTRECHT In een woning in de Edisonstraat is een 60-jarige illegaal in Nederland verblijvende Mexicaan vrijdagavond overleden nadat hij onwel was geworden. De bewoner van het pand en een andere man zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Omstreeks 22.00 uur kwam een melding binnen bij de politie. Die startte een reanimatie, waarna ambulancepersoneel die taak overnam. De reanimatie werd na een tiental minuten gestaakt.

De 47-jarige bewoner zei het slachtoffer niet te kennen. Hij had op verzoek van een 36-jarige Amsterdammer ermee ingestemd de man een nacht onderdak te bieden.

In de woning trof de politie jerrycans en vaten aan waarin chemicaliën zaten of hadden gezeten. Die kunnen mogelijk in verband worden gebracht met de productie van XTC.

Daarop werd de bewoner aangehouden. De Amsterdammer werd later aangehouden na een verzoek om zich op het politiebureau te melden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De doodsoorzaak van het slachtoffer wordt nog onderzocht.

Geweld tegen agenten

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht, van 28 en 48 jaar, zijn zaterdagochtend aangehouden na een incident op de Damstraat. De 28-jarige man werd omstreeks 10.50 uur aangesproken door de 48-jarige man omdat hij sloeg tegen tassen die hingen aan het zonnescherm van een winkelpand. Daarop duwde de 28-jarige man de ander weg, waarna de 48-jarige man hem tegen de grond sloeg. Daarbij liep de 28-jarige man bloedende verwondingen op.

Surveillerende agenten zagen het voor hun ogen gebeuren, en een van de agenten hield de 28-jarige man tegen de grond om te voorkomen dat hij terug zou slaan. De andere man vluchtte vervolgens, maar kon na een kort achtervolging worden aangehouden. Daarbij moest worden gedreigd met pepperspray.

De 28-jarige verdachte toonde zich intussen zeer agressief. Hij bleek zodanig onder invloed van alcohol, dat hij nauwelijks meer kon lopen. Daarop werd hij aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding en bespuwde een agent. Een andere agent kreeg een kopstoot. Twee parkeercontroleurs die te hulp schoten, werden uitgescholden en tegen hun benen getrapt. Deze verdachte is in verzekering gesteld. De 48-jarige man kon na verhoor weer vertrekken.

Van scooter beroofd

UTRECHT Een 20-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond beroofd van haar scooter. De vrouw had haar scooter vastgemaakt aan een hek aan de Winterboeidreef. Omstreeks 20.00 uur wilde zij weer vertrekken. Nadat ze de scooter had losgemaakt en de motor had gestart, werd ze weggeduwd.

Twee onbekende mannen sprongen op de scooter en verdwenen in onbekende richting. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, met een lichtgetinte huidskleur. Dader 1 had een dik postuur en was circa 1.70 meter lang, dader 2 een tenger postuur en een lengte van
1.65 meter. Dader 1 droeg een licht shirt, een spijkerbroek en een zwart herenschoudertasje. Dader 2 droeg witte gympen, een witte pet en een blauw joggingpak.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien van het voorval of weten wie de daders zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar 0800- 7000.

Mishandeling

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na mishandeling van een 20-jarige Utrechter op het Vredenburg. Het slachtoffer fietste omstreeks 04.10 uur over het Vredenburg, met een andere man te voet naast zich. Plotseling kwamen vier mannen op hen af. Een daarvan sloeg de fietser zomaar in het gezicht en verdween vervolgens. Even later zagen agenten de vier fietsen op de Amsterdamsestraatweg. Daarop werd de verdachte aangehouden. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Vrouw bekneld onder veegwagen

UTRECHT Een 38-jarige fietsster uit Utrecht is zaterdagavond in de Kanaalstraat met haar voet bekneld geraakt tussen haar fiets en het wiel van een veegwagen.

De veegwagen reed over de fietsstrook om de weg schoon te maken. De 46-jarige bestuurder uit Utrecht had gezien dat de vrouw achter hem fietste. Toen hij ter hoogte van de Javastraat wilde keren, zag hij over het hoofd dat de vrouw inmiddels links van hem fietste. Bij de aanrijding die volgde kwam de vrouw knel te zitten.

Een motorambulance kwam ter plaatse en wiste de vrouw te bevrijden. Met mogelijk een gebroken enkel is ze naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de bestuurder van de veegwagen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bob of Bon-actie: 11 processen-verbaal

UTRECHT Op drie locaties in de stad heeft de politie vrijdagavond- en nacht een alcoholcontrole gehouden in het kader van de actie Bob of Bon. De controle vond plaats op de Sartreweg, de Catharijnesingel en de Graadt van Roggenweg. Tussen 19.00 en 03.00 uur werden 990 bestuurders staande gehouden om een blaastest af te leggen. Uiteindelijk bleven er elf bestuurders over die te veel hadden gedronken om te mogen rijden. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. Het was de veertiende alcoholcontrole binnen de Bob of Bon-actie, die dit jaar plaatsvindt.

Aanrijding snorfiets en overstekend meisje

UTRECHT - Een 9-jarig meisje uit Utrecht dat zaterdagmiddag de Bernadottelaan overstak, is aangereden door en snorfiets, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Utrecht die haar 14-jarige dochter achterop had. Het 9-jarige meisje stak de weg over terwijl een transportbus haar het zicht benam en ze dus niet kon zien of er ander verkeer aankwam. De bestuurster van de snorfiets zag het meisje plotseling achter de bus vandaan komen en kon haar niet meer ontwijken. Een ambulance heeft beide slachtoffers ter plaatse onderzocht. Het meisje is met schaafwonden en een bult op haar hoofd door haar ouders naar het Mesos-ziekenhuis gebracht. De bestuurster is met onbekende verwondingen naar het UMC vervoerd.

Botsing bromfietser en auto

UTRECHT Op de St. Josephlaan heeft de bestuurder van een scooter, een 16-jarige Utrechter, vrijdagmiddag een gebroken been opgelopen bij een aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Lopik, zag omstreeks 17.15 uur de scooterrijder over het hoofd toen hij de St. Josephlaan wilde oprijden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij: 3 aanhoudingen

UTRECHT Na een vechtpartij op de Predikherenstraat zaterdagochtend vroeg omstreeks 05.30 uur zijn drie mannen aangehouden. Een 21-jarige en een 33-jarige Utrechter gingen met elkaar op de vuist nadat er mogelijk een mobiele telefoon zou zijn gestolen. Daarbij liep de 21-jarige man bloedende verwondingen aan hoofd en rug op. De 21-jarige man zou even daarvoor de vrouw van de 33-jarige man hebben geslagen. Een derde man die zich met de aanhouding van de eerste twee bemoeide, werd eveneens aangehouden. Agenten zagen zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt nog de toedracht van het voorval.

Bloedproef geweigerd

UTRECHT Een 34-jarige automobilist uit Utrecht toonde zich in de nacht van zaterdag op zondag zeer recalcitrant toen de politie hem wilde controleren omdat hij zonder verlichting reed.

De agenten zagen hem omstreeks 00.15 uur rijden over de Moldaudreef. Ze gaven hem een stopteken, en de bestuurder minderde vaart maar stopte niet. In plaats daarvan schreeuwde hij uit het raampje verwensingen naar de agenten en reed vervolgens gewoon door.

Op de Cleopatradreef sloeg zijn motor af, waarna hij uitstapte en met de agenten op de vuist wilde. De agenten slaagden erin hem aan te houden en roken daarbij een alcohollucht. De verdachte weigerde echter iedere medewerking, aan zowel blaastest, ademtest als bloedproef. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twaalfjarigen gepakt voor serie winkeldiefstallen

UTRECHT Twee 12-jarige jongens uit Utrecht zijn vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur betrapt op diefstal van een oorsetje bij een winkel aan het Gildenkwartier. Bij controle van hun tas bleken zij ook spullen te hebben weggenomen bij nog vier andere winkels. Daarbij ging het om onder meer dvds, zwembroeken, kauwgom, haargel, sokken, batterijen, een zwemband, eyeliner en zonnebrandspray. Bekeken wordt nog welke straf moet volgen.