Ingezonden persbericht

Persbericht

09-07-2006

Voedselbank ontvangt ruim ¤ 5000,- op Zaans Beachvolleybal-toernooi

Afgelopen zaterdag werd het eerste beachvolleybaltoernooi van de Zaanstreek georganiseerd voor meer dan 20 bedrijven. Bedrijfsadvies-bureau De Zeeuw mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Het complex van de voetbalclub Hellas was speciaal voor deze dag ingericht als professioneel beachvolleybal-terrein. De Stichting Voedselbank Zaanstreek/Waterland kreeg een cheque ter waarde van ¤ 5000,- aan vleespakketten overhandigd door Robert Tordoir namens Junior Kamer Zaanstreek.

Alle ingrediënten voor een succesvolle start waren aanwezig. Veel zon, palmbomen, relaxte muziek, enthousiaste werknemers van Zaanse bedrijven en topprestaties. De dag ging van start met een clinic van Bram Ronnes, Nederlands kampioen Beachvolleybal (2005) en Boudewijn Maas. Beide spelers hebben zich 2 keer geplaatst voor de eindronde van het Europese kampioenschap. Alle spelers kregen bruikbare tips en technische aanwijzingen. Daarnaast speelden Bram en Boudewijn een demonstratiewedstrijd waarbij ze lieten zien hoe beachvolleybal op topniveau wordt gespeeld.

Junior Kamer Zaanstreek sponsort met dit evenement De Stichting Voedselbank Zaanstreek/Waterland in de vorm van ruim 1000 kg. vlees en barbecuepakketten ter waarde van meer dan ¤ 5000,-. De voedselbank deelt, onder het motto bestrijding van verspilling en armoede, aan een groeiend aantal cliënten op wekelijkse basis voedselpakketten uit. Het vlees is een zeer welkome aanvulling.

Naast fundraising voor het goede doel zat er ook een competitief element in deze sportieve dag. De teams spelen in 4 poules voor de door Kunstcentrum Zaanstad beschikbaar gestelde kunstwisseltrofee. Kunstenares Annemieke Hermarij schilderde deze wisseltrofee ter plekke, geïnspireerd door de spannende wedstrijden. De zinderende finale werd gespeeld tussen Bedrijfsadviesbureau De Zeeuw en Kuijs Reinder Kakes. De finalisten mochten het in de laatste wedstrijd opnemen tegen Bram Ronnes en Boudewijn Maas. De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue.

Het Beachvolleybaltoernooi is een waardig opvolger van de succesvolle Zaan Regatta en wordt volgend jaar zeker weer georganiseerd. Tevens werd met het toernooi de 'opslag' gegeven voor de beachvolleybalschool op het terrein van het toekomstige Inverdanproject 'De Eilanden', ten oosten van De Bult in de wijk Westerwatering.

Junior Kamer Zaanstreek is een netwerk van jonge mensen tussen de 25 en 40 jaar die zich inzetten voor positieve veranderingen en oog hebben voor de maatschappij.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Gemeente Zaanstad en Source Food b.v. en subsponsors: Get Out Business and Sports Events, Floris Infra en Kwak & Van Daalen & Ronday.

Einde persbericht

Voor nadere informatie of beeldmateriaal:
Junior Kamer Zaanstreek, Robert Tordoir Tel: 075-6141210 of
E-mail: robert@kunstcentrum.nl