Ingezonden persbericht

Charles Zwolsman content met negende plaats in Grand Prix van Toronto
---

TORONTO, ONTARIO, (CANADA) 09 JULI 2006 - Charles Zwolsman heeft tijdens de Grand Prix van Toronto zijn veertiende kwalificatietijd omgezet in een negende positie aan de finish. De 86 ronden tellende race werd gewonnen door de Amerikaan AJ Allmendinger die daarmee zijn derde overwinning op rij wist te boeken. In de eindfase haalde Zwolsman nog zijn teamgenoot Andrew Ranger in, waardoor de rijders van Mi-Jack Conquest Racing keurig binnen de top tien eindigde. Zwolsman staat momenteel op de zestiende plaats in het kampioenschap met 65 punten. In de Rookie Cup bezet de Nederlander de vijfde plaats met evenveel punten.

Op vrijdagmiddag trainde Zwolsman zich in de eerste kwalificatie naar een tiende tijd. Zwolsman die tijdelijk een onderkomen heeft gevonden in Indianapolis (USA), werd gedurende deze sessie een paar keer opgehouden, waardoor een snelle ronde er niet in zat. In zijn vijftiende en laatste rondje zag hij echter alsnog kans om een snelle tijd op de chrono's te zetten. De coureur met startnummer 34 was met een tijd van 1:00.387 een fractie sneller dan Ranger. In de afsluitende kwalificatiesessie van zaterdag had Zwolsman een probleem met zijn versnellingsbak, zodat hij niet het maximale uit zijn wagen kon halen. In zijn eerste stint kon hij door een rode vlag slechts een paar rondjes op het 2.824 meter lange circuit rijden, terwijl hij in de tweede stint problemen kreeg met schakelen. Zwolsman moest hierdoor genoegen nemen met een veertiende plaats voor de race.

Onder zonnige omstandigheden werd op zondagmiddag alweer de zevende ronde van de Champ Car World Series afgewerkt. Zwolsman kwam goed van zijn plaats, maar doordat de coureurs pal voor hem niet snel uit de startblokken kwamen, ontstond er direct een gat naar de koplopers. Niet veel later schoof het complete veld weer als een harmonica in elkaar, waardoor Zwolman aansluiting kon vinden met Heylen. In bocht drie wist Zwolsman de Belgische rijder van Dale Coyne Racing te passeren, zodat hij het gat naar Christiano da Matta kon dichtrijden. Zwolsman zette op dat moment de tweede snelste rondetijd van alle deelnemers neer.

Kort nadat de baan was vrijgegeven door een neutralisatie moest er weer een gele vlag uitkomen. Deze werd veroorzaakt door Zwolsman die de vroeg remmende Tonis Kasemets moest ontwijken. Dan Clarke reed vervolgens tegen de achterkant van Zwolsman, waarbij de auto van de Mi-Jack Conquest Racing-coureur lichte schade opliep. In de eindfase van de ruim anderhalve uur durende race haalde Zwolsman Andrew Ranger in, die tijdens de laatste neutralisatie nog een pitstop maakte. Hierdoor zag Zwolsman als negende de finishvlag.

CHARLES ZWOLSMAN: "Het was een race waarin van alles gebeurde. In de beginfase van de race wilde ik zo snel mogelijk Jan Heylen passeren en dat lukte me ook. Vervolgens won ik terrein op Da Matta, maar werd opgehouden door Tonis Kasemets en veroorzaakte het ongelukje met Dan Clarke. Later werden mijn banden minder en begon mijn wagen alle kanten op te glijden. Hiervoor kwam ik binnen voor nieuwe banden, maar ik had het nog steeds lastig en verloor in deze stint veel tijd. In de eindfase van de race probeerde ik nog goede rondetijden neer te zetten, maar had al te veel tijd verloren om voor de achtste positie te vechten. Gezien de omstandigheden mag ik met een negende plaats bepaald niet ontevreden zijn!"

De volgende wedstrijd (ronde 08) om de Champ Car World Series zal op 21-23 juli plaatsvinden op het circuit van Edmonton.

Resultaten Champ Car World Series, Toronto, Canada (zondag, 09 juli 2006):
01. A.J. Allmendinger, Forsythe Championship Racing, 1:38:01.286
02. Paul Tracy, Forsythe Championship Racing, + 01.851
03. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, + 02.433
04. Justin Wilson, RuSPORT, + 04.169
05. Christiano da Matta, RuSPORT, + 06.761
09. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, + 1 ronde

Kampioenschapstand na zeven races:
01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 191 punten
02. A.J. Allmendinger, Forsythe Championship Racing, 168 punten
03. Justin Wilson, RuSPORT, 165 punten
04. Alex Tagliani, Team Australia, 110 punten
05. Andrew Ranger, Mi-Jack Conquest Racing, 110 punten
16. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 65 PUNTEN

Stand Rookie Cup na zeven races:
01. Will Power, Team Australia, 85 punten
02. Dan Clarke, CTE-HVM, 79 punten
03. Katherine Legge, PKV Racing, 79 punten
04. Jan Heylen, Dale Coyne Racing, 73 punten
05. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 65 PUNTEN

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Champcar.nl. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

© 2006 All Rights Reserved - www.charleszwolsman.com