TNO Arbeid


Meeting diversity in ergonomics

Van 10-14 juli 2006 vindt in het MECC te Maastricht de IEA2006, 16th World Congress on Ergonomics plaats, met ruim 1700 abstracts, 300 poster presentaties, 1100 lezingen en ongeveer 100 interactieve workshops uit de hele wereld. Het thema is 'Meeting diversity in ergonomics', waarmee gerefereerd wordt aan de diversiteit in doelgroepen en gebruikers, de samenwerking tussen de verschillende deelgebieden van de ergonomie, de diversiteit aan toepassingen van ergonomische kennis, de diversiteit aan ergonomen; en het ontmoeten van mensen uit het vakgebied.

Top ergonomen
Op 12 mei jl. ontving Piet van Lingen van TNO uit handen van Gerard Dekker, voorzitter van de Stichting Registratie Ergonomen, het CREE Certificaat. Van Lingen is de 50ste actief gecertificeerde European Ergonomist in Nederland. Het is een kwaliteitswaarborg om trots op te zijn. Van Lingen voldoet hij aan een hoge - zoniet de hoogste - professionele standaard, waaraan behalve eisen op het gebied van kennis, kunde en ervaring ook een gedragscode is verbonden. Andere registerergonomen bij TNO zijn Ernst Koningsveld (tevens congresvoorzitter) en Dirk Osinga.

Voor TNO zijn het deze registraties een extra stimulans om op ergonomische wijze bij te blijven dragen aan de core business van TNO: kwaliteit van leven.

Meer informatie
U ontmoet TNO op de informatiemarkt in stand 19, tijdens lezingen en (poster)presentaties. Neem contact op met Robin Bronkhorst, 023 554 95 11, Robin.Bronkhorst@tno.nl, voor inhoudelijke vragen.

Zie ook
www.iea2006.org/

Direct naar het bericht: http://www.tno.nl/kwaliteit_van_leven/actueel/tno_nieuws/2006/meeting_diversity_in_ergo/index.xml