Le Coq Sportif brengt Tom Boonen collectie op de markt

Mendo

Eindelijk is het zover. De langverwachte Tom Boonen kledingcollectie is een feit. Vanaf augustus zal deze beperkte doch modieuze collectie de winkelrekken in België sieren. Le Coq Sportif heeft een contract met Tom Boonen hiervoor tot en met 2008.

De samenwerking tussen Le Coq Sportif en Tom Boonen vindt haar oorsprong in het feit dat het Franse merk co-sponsor is van de QuickStep/Innergetic wielerploeg. Vorig jaar reeds bracht het merk bij de start van de Ronde van Frankrijk fanshirts op de markt en werden plannen gesmeed voor een verdere samenwerking. Om het hippe karakter van zowel het merk als de wielrenner te benadrukken, werden enkele fashionable items ontwikkeld door ontwerpster Britt Das, die voor Le Coq Sportif ook de Deluxe-lijn ontwikkelde.

De Tom Boonencollectie bestaat uit 5 stuks: een trainingsjack in zwart, een zwart t-shirt met lange mouwen, een t-shirt in grijs of zwart en Toms favoriete kledingstuk: een zwarte hooded sweater. De lijn werd aangevuld met een exclusieve retro WK-polo; een knipoog naar de kampioen...

De collectie werd ontwikkeld in samenspraak met Tom, vandaar de tight fit t-shirts en sweaters. Tom combineert deze kleding graag in zijn vrije te tijd met een jeans. Het kleurbeeld is helder: zwart en wit met in het rood de naam van de wielergod en een blauw logo van Le Coq Sportif en op het trainingsjack bevindt zich naast de rits ook een blauw biesje.

De fotoshoot werd gerealiseerd door het Belgische modevakblad Label, waarin deze maand ook de reportage wordt afgebeeld. De Belgische wielerkampioen besteedt erg veel tijd aan trainen en rusten, toch kreeg Le Coq Sportif de mogelijkheid om Tom te fotograferen in een twee uren durende setting.

NOOT VOOR DE REDACTIE (