Gemeente Gilze en Rijen


3 juli 2006
Gemeente wil project 'Wonen, zorg en service in de wijk' opstarten

De gemeente Gilze en Rijen gaat een project starten rondom wonen, zorg en service in de wijk. De toenemende zorgvraag van mensen met een beperking wil zij beantwoorden met de inzet van uitkeringsgerechtigden. Denk hierbij aan diensten als helpen bij verhuizing, tuinonderhoud en boodschappen doen.

Het project dient meerdere doelen. Mensen met een bijstandsuitkering in de wijk die graag met mensen omgaan en ambities hebben om te werken op het terrein van wonen, zorg en welzijn, krijgen een reĂŻntegratieproject aangeboden en een opleiding tot Woonzorg serviceverlener. Wijkbewoners met een beperking die een beroep moeten doen op ondersteuning om zelfstandig te kunnen wonen, worden op deze manier geholpen. Bovendien bevordert het project de kwaliteit en leefbaarheid in de wijk.

De gemeente Gilze en Rijen gaat samenwerken met negen andere gemeenten: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Oosterhout en Waalwijk. Voor het neerzetten van het project is elke gemeente lokaal verantwoordelijk. De gemeente Gilze en Rijen vraagt subsidie aan voor dit project bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Top

3 juli 2006
Besluit college maakt gefaseerde ontwikkeling bedrijventerrein Broekakkers-Oost mogelijk

Voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Broekakkers-Oost in Gilze heeft het college een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Het plan maakt een gefaseerde ontwikkeling mogelijk van het bedrijventerrein.

Eerder dit jaar lag het voorontwerp van dit plan ter inzage. Op basis van de reacties die daarop binnenkwamen is het ontwerp op onderdelen aangepast en verscherpt.

De meest belangrijke verschillen met het oorspronkelijke ontwerp hebben te maken met:

- fasering van de ontwikkeling;

- behoud van de Vossenberg;

- type bedrijvigheid dat is toegestaan;

- de ruimtelijke opbouw van de bedrijfskavels.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt nu zes weken ter inzage gelegd. De volgende stap in de procedure is vervolgens vaststelling door de gemeenteraad.

Om omwonenden en belanghebbenden goed voor te lichten wordt op dinsdag 8 augustus 2006 een informatieavond gehouden in de Harlekijn aan het Steenakkerplein 2 in Gilze. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.