Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (10/7)

OOSTERHOUT NB, 10 juli 2006

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Vannacht is tussen 02.00 en 02.30 uur ingebroken in een kantoorgebouw aan de Altenaweg. De dieven hebben met een steen de ruit naast de hoofdingang ingegooid. Via deze opening is met in het gebouw gekomen. Vanaf het bureau van de receptioniste zijn twee flatscreens meegenomen. Uit een kast zijn drie beamers gestolen. De politie neemt een aangifte op en stelt een nader onderzoek in naar de daders.

Zoektocht naar loslopende kangoeroe

ALMKERK: Gisteravond is er in de omgeving van de Almkerkseweg gezocht naar een loslopende kangoeroe. Het beest was ontsnapt vanaf de achtertuin van een woning aan de Waardhuizen. De 22-jarige eigenaar was met bekenden een zoekactie gestart. Het dier was gesignaleerd in het maïsveld op de Almkerkseweg tussen de 1^e afslag Waardhuizen en de tweede echte afslag. Rond 23.30 uur belde de eigenaar dat hij zijn Skippy had gevangen door hem te verdoven. Het dier was volgens de man ergens van geschrokken en dwars door een hekwerk gesprongen.

Vrouw op scooter gewond bij verkeersongeval

ALMKERK: Vanmorgen heeft omstreeks 07.00 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de Sjersestraat. Ter plaatse waren een personenauto bestuurd door een 44-jarige Rotterdammer en een 26-jarige vrouw die op een scooter uit Giessen met elkaar in aanrijding gekomen. De scooter kwam vanaf Giessen over het fietspad richting Almkerk. De automobilist wilde vanaf het tankstation de Almweg rechts opdraaien om richting Giessen te gaan. Terwijl hij optrok kwam hij in aanrijding met de scooter. De bestuurster kwam ten val en klaagde over pijn in haar arm. Zij is hiervoor meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis in Gorinchem.

Twee verdachten gezien bij inbraakpoging woning

RIJEN: De bewoner van een pand aan de Kleine Spie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur een inbraak verijdeld. De bewoner liep vannacht naar beneden en zag in de keuken dat het rolluik van buiten uit omhoog geduwd werd. Hij riep direct luidkeels Wegwezen. Hij zag twee blanke mannen weg lopen en in een rode / donkere Volkswagen Golf stappen. Volgens de aangever had deze auto witte kentekenplaten. De auto reed weg in de richting van de Julianastraat / Hoofdstraat. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de auto niet meer aangetroffen. Er is een aangifte opgenomen van een poging tot inbraak in een woning.

Flitspaal in brand gestoken

WAALWIJK: Zaterdagmorgen is ontdekt dat een flitspaal aan de Midden Brabantweg in brand was gestoken. De brandstichter heeft banden op de elleboog van de flitspaal gelegd en deze in brand gestoken. Hierdoor is er lak- en roetschade ontstaan aan de flitspaal. Tevens zijn de ruitjes van de camera, de flitser en de snelheidsmeetapparatuur vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Auteur: Willem van Hooijdonk