Politie Zeeland


---


O-2650-2006 Jongens vernielen invalidenwagen
In een gebouw aan de Jannewekken in Zierikzee is gisteravond rond 20.25 uur een 12-jarige jongen uit Zierikzee betrapt op het vernielen van een invalidenwagen.
De jongen werd door bewoners in de kraag gevat en binnen in het gebouw gezet, in afwachting van de politie. De jongen had, met een paar vriendjes, gespeeld met de afstandsbediening van een invalidenkarretje en zij waren in het karretje gaan rijden. Omdat de jongens de rem van de wagen niet konden vinden zijn zij een paar keer tegen een muur aangereden. Hier kon het wagentje natuurlijk niet tegen en de voorkant van de invalidenkar beschadigde behoorlijk. Een schadebedrag is nog niet bekend. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. De vriendjes die, met hem, schuldig zijn aan de vernieling, zijn nog niet aangehouden.

Z-2651-2006 Minibike uit schuur weggenomen
Tussen gisteravond 23.00 uur en vanmorgen 08.00 uur werd, uit een schuur aan de Ghistelkerke in Breskens een minibike weggenomen.
Het mini-motortje stond in een niet-afgesloten schuur. Door de deur van de poort te forceren is/zijn de dader(s) de schuur ingekomen. Ook werd er gereedschap weggenomen.

Z-2652-2006 Auto gestolen
Tussen zaterdag 12.00 uur en vanmorgen 09.30 uur werd van het Hofplein in Axel een personenauto weggenomen.
De auto betreft een Opel Kadett voorzien van kenteken YT-67-VN. De auto was blauw van kleur.

Z-2653-2006 Zandsculpturen vernield
Ter hoogte van het Eenhoornplantsoen in Oostburg worden, door verschillende kunstenaars, zandsculpturen gemaakt.
Vannacht, vermoedelijk tussen 00.00 en 06.00 uur, is een van de bouwwerken vernield. Onbekenden zijn in de sculptuur gaan staan, zodat deze is ingestort. Het is niet bekend wat de schade is. Er is aan het kunstwerk drie dagen door drie personen gewerkt.

W-2654-2006 Diefstal uit geparkeerde auto
Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Oostperkweg in Middelburg.
Uit de auto werden o.a de geluidsapparatuur en een fototoestel gestolen. Waarde van de weggenomen goederen is niet bekend.

O-2655-2006 Gereedschap gestolen uit bedrijfsauto
Aan de Steenloperstraat in Heinkenszand is afgelopen weekend ingebroken in een bedrijfsauto.
Nadat een ruitje was vernield, werd uit de laadruimte elektrisch gereedschap weggenomen met een nog onbekende waarde.


---- --