Primeur Zinfo weblog

HIERDEN, 20060710 -- Zinfo.nl is de eerste weblog die vanaf vandaag gratis advertentieruimte biedt. Het heeft daarmee de primeur in Nederland en misschien wel wereldwijd. De enige voorwaarde is dat deze bedrijven een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Greenpeace, ASN Bank en Ode magazine hebben al gebruik gemaakt van deze opmerkelijke actie.


Zinfo.nl biedt elke werkdag zinvol nieuws & info en gaat nu ook bedrijven promoten die actief zijn op het gebied van onthaasten, zingeving en praktisch idealisme.

Het gratis online-adverteren wordt aangeboden in de maanden juli en augustus. Non-profit organisaties kunnen ook na deze periode gebruik blijven maken van het gratis adverteren op deze weblog. Zinfo verwacht voor deze gratis actie geen wederdienst van de deelnemende bedrijven.

Zinfo.nl is een initiatief van startende ondernemer Robbert Zoon. De vernieuwde versie van deze weblog is sinds twee maanden online. Zinfo.nl heeft nu al ruim 1000 unieke bezoekers per week en een gemiddelde bezoektijd van 13 minuten. Het aantal bezoekers zal naar verwachting op korte termijn verder stijgen, mede door ondersteuning van Ilse Media. Volgens Zoon zijn de Zinfo bezoekers eigentijds, open minded en hebben ze interesse in een duurzame en leefbare samenleving.

Na jaren jobhoppen werkt Zoon nu fulltime aan zijn weblog en investeert hij zijn eigen spaargeld om dit mogelijk te maken. Naar verwachting kan hij Zinfo.nl vanaf september winstgevend maken alhoewel dat niet zijn hoogste prioriteit heeft. "Natuurlijk wil ik mijn kosten dekken. Maar ik wil vooral zoveel mogelijk mensen inspirerende informatie bieden."

"Ik merk dat mensen niet meer geraakt worden door de negatieve en sensationele informatie die de gangbare media ons dagelijks voorschotelt. De balans is te ver doorgeslagen en Zinfo.nl wil voorzien in de groeiende behoefte aan andere informatie. Daarom gaat Zinfo.nl nu ook bedrijven in het zonnetje zetten die een bijdrage leveren aan een betere wereld," aldus Zoon.

Graag nodigen wij u uit aandacht te besteden aan dit nieuws.



Robbert Zoon