Ingezonden persbericht



LEIDEN, 9 juli 2006



Asielhond Barry snakt naar nieuw thuis

Stevenshage vraagt hulp bij plaatsing tientallen asieldieren

LEIDEN - Streek-dierentehuis Stevenshage is dringend op zoek naar een geschikte baas voor asielhond Barry. Deze lieve hond kwam als zwerver in het dierenasiel terecht en verblijft daar nu al ruim één jaar. ,,Dat vinden wij te lang. Deze hond is pas anderhalf jaar en verdient een kans op een fijn leven'', stelt asielbeheerder Leen Gottschal.

De zwart-beige Barry is een kruising Herder/Husky, die bruist van de energie en graag actie wil. ,,We zoeken daarom een echte Husky-liefhebber, die Barry de aandacht, beweging, ruimte en liefde wil geven, die hij zo nodig heeft'', beschrijft Gottschal.

Maar Barry is niet het enige asieldier dat naar een nieuw thuis snakt. In deze vakantieperiode zit Stevenshage boordevol honden, katten en knaagdieren die op straat rondzwierven of door hun eigenaren zijn afgestaan. ,,Daarom roepen we mensen op om éérst in het asiel te komen kijken als ze een huisdier willen'', zegt Gottschal. ,,Om de kans op een succesvolle relatie tussen mens en dier zo groot mogelijk te maken, zijn we altijd eerlijk over het gedrag en karakter van een dier. Zo proberen we te voorkomen dat een plaatsing mislukt.''

Een aantal asieldieren uit Stevenshage was onlangs te zien in de Tros Asiel 5-daagse. Deze tv-actie voor asieldieren trok ruim 3 miljoen kijkers en volgens de Dierenbescherming hebben bijna alle getoonde asieldieren een nieuw baasje gevonden. ,,Helaas geldt dat niet voor Barry. Daarom vragen we nogmaals aandacht voor deze pechvogel'', aldus Gottschal.

Stevenshage is een regionaal opererend dierenasiel, dat actief is in: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierentehuis vangt jaarlijks circa duizend honden, katten, cavia's, konijnen en andere dieren op

Voor de opvang en verzorging van de dieren is Stevenshage afhankelijk van de jaarlijkse collecte in oktober, donateurs en allerlei giften. Het dierenasiel heeft momenteel ruim 2100 donateurs, maar hoopt er nog meer bij te krijgen. Het donateurschap (inclusief kwartaalblad Beestenbende) kost 12 euro per jaar. Elke nieuwe donateur krijgt een gesponsord honden- of kattenverwenpakket ter waarde van ruim 20 euro cadeau. Aanmelden kan via e-mailadres donateur@dierenasielleiden.nl en aan de balie van het asiel (ma-za, 13.00-16.00, Kenauweg 1 Leiden).

Fotobijschrift Barry:

Barry verblijft al ruim een jaar in dierenasiel Stevenshage. Deze lieve, actieve Herder/Husky (1,5 jaar) heeft veel beweging en afwisseling nodig.

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl