Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 7 juli 2006

Nieuwe staatssecretaris Bruins DJ op Den Haag FM

De 100% Haagse radiozender Den Haag FM 92.0 zendt komende dinsdag 11 juli een bijzonder programma met soulmuziek uit. De presentator is de aanstaande staatssecretaris van onderwijs Bruno Bruins (VVD). Van 19.00 tot 21.00 uur mag de politicus als DJ aan de slag om zijn eigen programma te presenteren.

Voorafgaand aan zijn eigen radioshow wordt Bruno Bruins door Den Haag FM presentator Gerard van den IJssel geïnterviewd in diens dagelijkse nieuwsshow Zware Kost (18.00 - 19.00 uur) dat wordt uitgezonden vanuit de studio in winkelgebied Haagsche Bluf in het centrum van Den Haag.

Bruno Bruins kreeg de eigen radioshow cadeau van zijn naaste medewerkers op het stadhuis, bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Den Haag. Toevallig valt de uitzending nu samen met zijn aanstelling als staatssecretaris van onderwijs in het nieuwe Kabinet Balkenende III. Bruins volgt Mark Rutte op die plaats neemt in de Tweede Kamer als fractievoorzitter van de VVD.

Den Haag FM 92.0 is de '100% Haagse' zender die de samenwerking met Haagse organisaties, instellingen en andere media opzoekt. De hele dag wordt het Haagse nieuws gevolgd, afgewisseld met populaire muziek. Elk uur is het landelijke nieuws te horen, samen met elk half uur hoofdpunten van het nieuws, dagelijks showbizznieuws, Haagse popmuziek, berichten uit het culturele leven en sportnieuws in het weekend. Op werkdagen van 07.00 tot 19.00 uur komen alle programma's live uit de nieuwe 'etalage-studio' in winkelgebied Haagsche Bluf in het centrum van Den Haag. Voorbijgangers kunnen daar ook 'radio kijken'. Het station is ook 24 uur per dag live via internet te beluisteren: www.denhaagfm.com.

Stadsomroep Den Haag is naast Den Haag FM 92.0, ook verantwoordelijk voor de kabelkanalen Den Haag FM 95.9 en 106.8, Den Haag TV en het radiostation voor jongeren FunX.

/////