Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse verkrachtingszaak in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 10-7-2006 9:41:30

De Arnhemse politie brengt dinsdagavond een verkrachtingszaak aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Eerdere getuigenoproepen via regionale en landelijke media hebben geen bruikbare tips opgeleverd. De recherche hoopt met behulp van de camerabeelden uit de binnenstad nu wel informatie te krijgen die het onderzoek naar de dader kan leiden.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei, de vrijdagnacht na Hemelvaartsdag, loopt een 57-jarige vrouw alleen naar huis van de Varkensstraat naar de Molenkom. Ze heeft die avond doorgebracht in cafés in de Arnhemse binnenstad. Als ze de voordeur opendoet, wordt ze vrijwel meteen hardhandig naar binnengeduwd door een man. Hij verkracht de vrouw in de woning een eerste keer en na enige tijd nog een tweede keer. Op camerabeelden uit de stad is een man te zien die zeer kort na de vrouw dezelfde route heeft gelopen als het slachtoffer. Ook zijn drie jonge mannen te zien, die de vrouw onderweg tegenkomen. De politie komt graag in contact met deze vier mannen. Uiteraard ook met personen die nog niet met de politie hebben gesproken en die na het zien van het opsporingsprogramma meer informatie hebben.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond 11 juli tussen 19.30 en 20.00 uur op Nederland 1. De herhaling is woensdag 12 juli rond 15.30 uur op dezelfde zender. Het telefoonnummer dat tijdens het programma voor deze zaak gebeld kan worden is 0800-6070.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie District Arnhem Veluwzoom
026 352 4315