Politie Haaglanden

persberichten 11 juli

Haaglanden, 11-07-2006

Verkeerscontroles
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole maandag 10 juli tussen 09.45 en 15.00 uur controleerde de politie met de radarwagen op de Middelweg (N206) 2.140 voertuigen en bekeurde 78 automobilisten. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u waar maximaal 80 km/u was toegestaan. Wassenaar De politie hield maandag 10 juli tussen 13.00 en 16.30 uur een gordelcontrole op de Lange Kerkdam. Van de 334 gecontroleerde bestuurders droegen 25 van hen geen gordel en zijn bekeurd.

Twee fietsers botsen tegen elkaar
Wassenaar Maandag 10 juli rond 17.30 uur raakte een 62-jarige fietser uit Wassenaar gewond bij een aanrijding. De man reed over de Kievietslaan en zag op midden op de rijbaan een jongeman staan praten. De 62-jarige liet weten dat hij wilde passeren waarop de 16-jarige plaatsgenoot uitweek. Door deze uitwijkmanoeuvre botste de mannen tegen elkaar. De 62-jarige Wassenaarder raakte door de val gewond en werd met onbekend letsel vervoerd nar het ziekenhuis.

Arbeidsongeval
Voorburg Een 22-jarige Hagenaar raakte maandag 10 juli rond 14.00 uur tijdens werkzaamheden aan het Oosteinde gewond. De man was bezig met een slijptol en door onbekende oorzaak verwondde hij zichzelf. De Hagenaar werd vervoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.

Frisse duik levert bekeuring op
Rijswijk- Vier Haagse jongens in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar besloten maandag 10 juli om 19.45 uur een frisse duik te nemen in het zwembad aan de Huis te Landelaan. Zij klommen buiten de openingstijd over het hek en doken in het water. Op dat moment werden zij betrapt door een politieagent en kregen alle vier een bekeuring.

Fietster ziet auto over het hoofd
Rijswijk- Maandag 10 juli om 12.30 uur reed een 10-jarige meisje uit Rijswijks op de Huis te Landelaan tegen de auto van een 70-jarige bestuurster eveneens uit Rijswijk. Het slachtoffer stak ter hoogte van de fietsgangersoversteekplaats over en zag de automobiliste vermoedelijk over het hoofd. Door de botsing hield het slachtoffer verwondingen over aan haar hoofd en arm. Zij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen poging greep uit kassa
Naaldwijk- Een 36-jarige werkneemster uit Delft kon op maandag 10 juli om 16.10 uur een greep uit de kassa voorkomen van een winkel aan de Rembrandtstraat in Naaldwijk. Er kwamen twee mannen binnen die de werkneemster afleidden door haar mee te lokken naar een hoek in de winkel. Zij vertrouwde het niet en toen zij geluiden hoorde bij de kassa, zag zij een derde verdachte gehurkt naast de toonbank zitten. Zij rende naar de verdachte en greep hem beet. Hij riep niets gedaan te hebben en ging er vandoor. Een getuige zag het drietal de brandgang ingaan richting het Van Tijnplein. De eerste verdachte had een fors postuur met een kaal geschoren hoofd en droeg een donkerblauwe baseballpet. De tweede en derde verdachte hadden een slank postuur en de derde man droeg een lichtkleurig shirt. Alle verdachten waren ongeveer 25 jaar oud en hadden een getinte huidskleur. De politie verzoekt mensen die informatie hebben over dit incident contact op te nemen met Bureau Westland via: 0900 -8844.

Zonder helm op een gestolen bromfiets
Naaldwijk- Een 18-jarige man uit Wateringen is op maandag 10 juli om 12.45 uur aangehouden, omdat hij zonder helm door de Industriestraat reed. De bromfiets had geen verzekeringsplaatje en bij nader onderzoek bleek de bromfiets als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachte kreeg meerdere bekeuringen en de bromfiets is in beslaggenomen.

Hennepkwekerij
Den Haag - In een woning op de Loosduinseweg heeft de politie op maandag 10 juli rond 11.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 90 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Twee verdachten, een 27-jarige Rotterdammer en een 31-jarige Schiedammer, zijn aangehouden.

Oproep getuige aanrijding met fietser
Den Haag - Op maandag 10 juli rond 14.00 uur is in de Zamenhofstraat een 9-jarig Haags meisje gewond geraakt na een aanrijding. Het slachtoffertje werd aangereden door een nog onbekende automobilist. Het meisje is ter plaatse door het ambulancepersoneel aan haar verwondingen behandeld. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met Bureau Segbroek via 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken automobilist aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten werden maandagavond omstreeks 19.15 door een passant geattendeerd op een bestelbusje dat slingerend over de weg zou rijden. De bestelbus werd door de agenten in de Elandstraat staande gehouden. Bij controle bleek het rijbewijs van de bestuurder ongeldig verklaard te zijn. Aan het bureau blies de man, een 44-jarige Hagenaar, 1350 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man was al eerder aangehouden voor rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Gestolen fietsen
Den Haag De politie heeft maandag 10 juli om 23.30 uur in de Van Zeggelenlaan een 17-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden, die op een gestolen fiets reed. De vrouw fietste zonder verlichting en het slot van de fiets was doorgeslepen. De vrouw is na verhoor heengezonden. Eerder op de avond had de politie op de Beresteinlaan al een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden, die een fiets aan de hand meevoerde. Deze fiets bleek eveneens van diefstal afkomstig te zijn. De jongen verklaarde de fiets voor 30 euro te hebben gekocht. De jongen is aangehouden voor heling en na verhoor, zonder fiets, heengezonden.

Traangas in auto
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen dinsdag 11 juli om 1.00 uur op de Dedemsvaartweg een auto slingerend rijden. De bestuurder, een 23-jarige man uit Wateringen, bleek niet onder invloed van alcohol. Wel roken de agenten een sterke henneplucht in de auto. Toen de agenten de auto onderzochten kwamen twee zakjes wiet en een busje traangas tevoorschijn. De bestuurder werd aangehouden wegens verboden wapenbezit.

Fietser tegen geparkeerde auto
Den Haag Een 76-jarige fietser uit Wateringen is maandag 10 juli rond 15.15 uur op de Beresteinlaan tegen een geparkeerde personenauto aangereden. Door de val liep de man een hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken rijder
Den Haag De politie heeft dinsdag 11 juli om 3.00 uur op de Laan van Wateringse Veld een 48-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies aan het bureau 590 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidsduivel
Den Haag Een 27-jarige automobilist uit Den Haag reed op 10 juli rond 22.15 uur op de Escamplaan met een snelheid van 116 kilometer per uur. De maximumsnelheid is ter plaatse 50 kilometer per uur. De politie hield de man staande en vorderde zijn rijbewijs in.

Vijf illegalen in vrachtwagen
Honselersdijk Een chauffeur van een vrachtwagen hoorde dinsdag 11 juli om 5.00 uur op de Jupiter in Honselersdijk klopgeluiden uit de oplegger komen. Hij waarschuwde de politie. Er bleken vijf illegale vreemdelingen in de oplegger te zitten, naar eigen zeggen afkomstig uit Somalië. De verstekelingen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De politie stelt een onderzoek in naar de mensensmokkel.