Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat Uitvaart afgewezen
11-07-2006

Na het tellen van de stembriefjes blijkt dat een flinke meerderheid van de leden van CNV Dienstenbond het onderhandelingsresultaat heeft afgewezen. Dit is inmiddels aan de werkgeversdelegatie meegedeeld. Ook de leden van de andere bonden hebben het resultaat naar de prullenbak verwezen. Overigens hebben de leden niet alleen nee gezegd maar ze hebben hun afwijzing ook duidelijk gemotiveerd. Volgens de leden is er beduidend meer ruimte voor verbetering van de CAO dan wat de werkgevers suggereren.

Aan de werkgevers is nu voorgesteld een datum te bepalen om het overleg te heropenen. We zitten nu midden in de vakantieperiode. Naar onze verwachting zal het nieuwe overleg niet eerder dan eind augustus kunnen starten.

Tijdens die onderhandelingen zal het er om spannen. Het wordt een erop of eronder.

Om een maximaal resultaat te bereiken hebben we ook maximale rugdekking van leden nodig. Van veel leden. Het is daarom van belang dat meer mensen dan nu zich aansluiten bij CNV Dienstenbond. U heeft die keuze al gemaakt, nu uw ongeorganiseerde collegas nog. In deze tijd van weerspannige werkgevers is een sterke vakbeweging van het grootste belang. Hopelijk kunt u uw ongeorganiseerde collega daar van overtuigen.

Voor informatie en/of opmerkingen
Steffe Bak
Bestuurder

s.bak@cnvdibo.nl