Dienstenbond CNV

Verbeteringen bij AS Watson nauwelijks zichtbaar 11-07-2006

Van de week heeft de CNV Dienstenbond wederom met de directie va AS Watson aan tafel gezeten. We hebben de directie in dit gesprek duidelijk gemaakt dat wij nog weinig hebben gemerkt van de gevolgen van de meetings met de filiaalmanagers. In deze gesprekken zijn toezeggingen gedaan om op zaken terug te komen. Tot op heden is dat helaas nog niet gebeurd. Er vinden wel enige verbeteringen plaats, maar ze zijn moeilijk zichtbaar!

In ons gesprek stonden dezelfde onderwerpen op de agenda waarover ik u in de vorige info heb geïnformeerd. Belangrijke onderwerpen zijn dus de urennormering, de overplaatsingen, de veiligheid in de winkels en de onvoldoende beoordelingen van de filiaalmanagers. Liefst 32% van de filiaalmanagers zijn met een d beoordeling geconfronteerd. Als u het er niet mee eens bent kunt u nog in beroep gaan tegen deze beslissing tot 24 juli a.s. Wilt u eerst hierover met ons overleggen dan kunt u bellen met 035-6460580. Met name hebben wij bij de directie onze verbazing uitgesproken over de vele fouten in de verdelingen met alle extra werkdruk in de winkels van dien. Volgens de directie zullen deze problemen z.s.m. worden opgelost. Zoals gemeld zijn wij over deze onderwerpen in gesprek, maar zijn we er nog lang niet klaar mee.

De directie geeft aan naar aanleiding van onze signalen de volgende zaken inmiddels te realiseren:

* Volumes naar winkels herzien

* Opruimingsbudget verhoogd

* Vertrouwenspersonen benoemd

* Scholing en begeleiding voor fmers met een d beoordeling
* Geen overplaatsingen van assistent FM van trekpleister
* Extra uren voor filialen met grote verdeelproblemen
* Klachtenprocedure voor Verzuimpunt

* Camaras in alle winkel, ook bij de cosmetica.

Voor de directie is er echter nog steeds een hoop werk aan de winkel(s). Recent kregen wij een bericht onder ogen dat uw werkgever samen met uitzendbureau tempo team borrels organiseert om nieuw personeel te interesseren voor het bedrijf. Hopelijk is uw directie er wel van overtuigd dat het huidige personeel, mits tevreden, het allerbeste visitekaartje van het bedrijf is. Natuurlijk willen we uw werkgever het voordeel van de twijfel geven, maar we blijven zeer kritische volgers.

Bij As Watson spelen een aantal zaken die voor u allen van belang zijn, maar als vakbond helpen wij ook op individueel niveau. Zo hebben wij, om maar een paar voorbeelden te geven, voor iemand haar onterechte overplaatsing ongedaan kunnen maken, een beslissing van AS Watson om een medewerkerster in een lagere functie terug te zetten kunnen terugdraaien en wordt een medewerker wiens ziekmelding niet werd geaccepteerd inmiddels alle tijd gegeven om te herstellen.

Het lidmaatschap van het CNV heeft echt vele voordelen. Meld u aan en/of attendeer uw collega op de zaken die wij kunnen bereiken. Met ons staat u sterker!. Heeft u vragen of opmerkingen neemt u dan contact op met uw regiokantoor of uw bestuurder Marten Jukema, tel.035-6460580 of per e-mail handelhilversum@cnvdibo.nl