Politieberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 11-07-2006

Met 110 km/uur door de bebouwde kom

MAARSSEN Op de Vogelweg zagen agenten in een onopvallende videoauto maandag omstreeks 11.50 uur een motorrijder met passagier rijden met een snelheid van 110 km/uur. Het bleek niet eenvoudig de motorrijder aan te houden.

De man kreeg een stopteken, maar hij gaf hieraan geen gehoor. Hij ging ervandoor met een snelheid van rond de 140 km/uur richting de wijk Duivenkamp. Omdat de motorrijder onverantwoorde risico`s nam door met zeer hoge snelheid over fietspaden en trottoirs te rijden, besloten agenten de achtervolging te staken. Onder andere aan de hand van het kenteken van de motor, achterhaalden de agenten de identiteit van de motorrijder. De 35-jarige Maarssenaar zal zich binnenkort op het politiebureau moeten melden.

Als u de motorrijder heeft zien rijden, kunt u de politie helpen bij het opmaken van proces-verbaal. Neemt u dan contact op met de Regionale Verkeersdienst van de Politie Utrecht, via 0900-8844.

Onder invloed

MAARSSEN Een 43-jarige Maarssenaar is maandagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te veel had gedronken.

De man liep omstreeks 23.25 uur tegen de lamp op het Zebraspoor. Agenten zagen dat de auto die de man bestuurde rare bewegingen maakte en besloten de automobilist aan een blaastest te onderwerpen. De man probeerde zes keer te blazen, maar het lukte steeds niet. Hij werd aangehouden en moest aan de ademanalyse op het politiebureau. Ook daar lukte het blazen niet; het apparaat gaf aan dat de lucht in de omgeving van het apparaat te veel alcohol bevatte en de test daarom niet zuiver kon worden uitgevoerd. Het apparaat gaf echter wel een indicatie van 1286 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Op de provinciale weg N201 heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie een snelheidscontrole gehouden. Van 10.00 tot 12.00 uur werden 2211 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden 65 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogste snelheid die gemeten werd, bedroeg 103 km/uur. Alle overtreders krijgen de bekeuring thuis gestuurd.

Bekeurd

BREUKELEN Op de Parallelweg en de Brugstraat heeft de politie maandag tussen 11.00 en 12.35 uur gecontroleerd op de gesloten verklaring en het rijden tegen de verplichte rijrichting. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring uitgereikt.