Wijzigingen bestuur Currence

Currence services

Wijzigingen bestuur Currence

Amsterdam, 11 juli

Zoals bekend hebben de president-commissaris en de algemeen directeur van Currence, Annemarie Jorritsma en Ada van der Veer begin mei jl. besloten af te treden als gevolg van een zakelijk verschil van inzicht met de aandeelhouders. Het betreft een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de onafhankelijke positionering van Currence ten opzichte van de aandeelhoudende banken.

In dit licht zal mw. Van der Veer per 17 juli 2006 aftreden als statutair directeur van Currence. Haar functie wordt waargenomen door de heer drs. Piet Mallekoote, onderdirecteur van Currence.

Mw. Jorritsma legde per 5 mei jl. haar functie neer. De heer Jaap Koning zal als waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen functioneren.

Profiel Currence
Currence is eigenaar van de collectieve betaalproducten PIN, Chipknip, Acceptgiro en Incasso/Machtigen en verschaft licenties en certificaten voor deze producten aan banken en toeleveranciers in het betalingsverkeer in Nederland. De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en cre?ren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland; en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten.