Politie Hollands Midden

Datum: 11 juli 2006


---
Leiden Man aangehouden na steekpartij De politie heeft op dinsdagnacht 11 juli, een 40 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het verwonden van een 32 jarige Leidenaar. De twee mannen hadden ruzie met elkaar gekregen op het Stationsplein, vermoedelijk om een drugsdeal. De 40 jarige had daarop met een mesje in de nek van de 32 jarige gestoken. De wonden zijn in het ziekenhuis gehecht waarna de Leidenaar weer naar huis kon. De politie heeft de 40 jarige aan kunnen houden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering trof de politie een kleine hoeveelheid cocaïne aan, dat is in beslag genomen. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden Politie neemt aangifte van mishandeling op De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 32 jarige Leidenaar deed aangifte nadat hij op zaterdag 8 juli, rond 01.45 uur, door een groep jongens mishandeld was. De mishandeling bestond uit het schoppen en slaan waaraan de man letsel overhield. De Leidenaar verklaarde dat hij samen met zijn vrouw en neefje op zaterdag over het Noordeinde liep toen een paar jongens zich vervelend naar hen gedroegen. De Leidenaar zei daar wat van waarna hij in het gezicht geslagen werd. Hij gaf de jongen een klap terug. Hij kon daarna doorlopen richting de Haagweg, maar zag de groep jongens achter hem aankomen rennen. Een jongen op de fiets reed tegen hem aan, maar hij kon nog wegrennen. Op een gegeven moment struikelde hij en werd hij door een aantal jongens tegen zijn lichaam geschopt. Twee passanten weten de jongens weg te sturen en de politie te bellen. De politie heeft toen nog met een getuigen een zoekslag in de omgeving gemaakt naar de verdachten, maar trof deze niet meer aan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die nog niet in contact getreden zijn met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na mishandeling

De politie heeft maandagavond, 10 juli, een 32 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24 jarige plaatsgenoot. De 24 jarige man was de verdachte achterna gereden na een woordenwisseling in de wijk Ridderveld. Op de Australiëlaan stopte de verdachte en liep naar de auto van de 24 jarige man. De verdachte zou vervolgens door het geopende raam enkele keren in het gezicht van het slachtoffer hebben geslagen. De politie heeft de verdachte korte tijd later bij het bureau aan de Oudshoornseweg aangehouden.

Alphen a/d Rijn/ Snelheidscontroles RVHT

Zoeterwoude/ Bodegraven

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 8 juli snelheidscontroles gehouden op de N11. Op deze autoweg mag je maximaal 100 km/uur rijden, op de kruisingen 70 km/uur. Tijdens een radarcontrole hield ongeveer 95% zich aan de snelheid. Als hoogste snelheid werd 145 km/uur gemeten. Ook heeft het RVHT een laserguncontrole gehouden. Met de lasergun worden voornamelijk de extreem hoge snelheden gemeten. Zes snelheidsovertreders met snelheden tussen 138 km/uur en 149 km/uur werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Een 20-jarige Alphenaar moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/uur te hard reed, namelijk 157 km/uur. Bovendien bleek de man een beginnend bestuurder (rijbewijs gehaald na 30 maart 2002 én korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Hij loopt het risico zijn rijbewijs voorgoed kwijt te raken. Ook zondag 9 juli hield het team ook een lasercontrole, ditmaal bij Zoeterwoude en bij Bodegraven. Nu werden er twee extreem hoge snelheden gemeten: 135 km/uur en 142 km/uur. Ook nu werden de overtreders meteen staande gehouden.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 9 juli snelheidscontroles gehouden op de Hoogeveenseweg. Op deze provinciale weg mag je maximaal 80 km/ uur rijden. Tijdens een radarcontrole hield ongeveer 95% zich aan de snelheid. Als hoogste snelheid werd 141 km/uur gemeten. Ook heeft het RVHT een laserguncontrole gehouden, op de Hoogeveense- en Gemeneweg. Met de lasergun worden voornamelijk de extreem hoge snelheden gemeten. Twee snelheidsovertreders met snelheden van 105 km/ uur en 110 km/ uur werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Een 30-jarige Hagenaar moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/ uur te hard reed, namelijk 141 km/ uur.

Bodegraven Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli een alcoholcontrole gehouden bij de rotonde op de Dammekant/Burg. Kremerweg. Slechts twee mensen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 46-jarige man uit Bodegraven blies 450 ug/l en een 56-jarige plaatsgenoot blies 290 ug/l. Beiden hebben een proces-verbaal gekregen.

Gouda/ Sassenheim Man valt met ladder naar beneden (2X)

Een 43 jarige Gouwenaar is maandag 10 juli even voor 17.30 uur met zijn ladder van een hoogte van ongeveer vijf meter naar beneden gevallen. De Gouwenaar en een aantal anderen waren bezig beplanting van een gevel van zijn woning aan de Roemer Visscherstraat weg te halen. De groot stuk beplanting kwam los en viel naar beneden. De ladder kwam hierdoor ook los van de gevel waarna de man naar beneden viel en met zijn achterhoofd op de stoep terechtkwam. De Gouwenaar werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

In Sassenheim is op maandag 10 juli, rond 16.50 uur, een 65 jarige Sassenheimer van een hoogte van ongeveer 7 meter van een ladder afgevallen. De man viel op zijn borst en zat bij aankomst van de agenten op een stoel, hij was aanspreekbaar. Ambulance alsmede traumahelikopter waren ter plaatse gekomen. Per ambulance is de man afgevoerd naar het LUMC. Vermoedelijk heeft hij meerdere ribben gebroken.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --