Gemeente Brielle


#RSS

Actueel - Persberichten

Collectief vervoer op maat

Reageren op voorstel "Collectief vervoer op maat"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorstel voor het opzetten van een regionaal collectief vervoerssysteem wordt voorgelegd aan de commissie samenleving en de gemeenteraad. Voorafgaand wordt het voorstel voor een ieder ter inzage gelegd.

Waar gaat het over?

Het college stelt voor een regionaal vervoersysteem op te zetten. Het vervoerssysteem geldt voor mensen met een lichamelijke beperking, ouderen (65+) en overigen en biedt vervoer aan van `deur tot deur'. Met het systeem geeft de gemeente invulling aan de wettelijke zorgplicht van gemeenten in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (en in de toekomst de Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voorafgaand aan het voorstel is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en deze is gepresenteerd aan de stichting gehandicaptenplatform Brielle en de seniorenraad Brielle. Deze belangenorganisaties worden ook om advies gevraagd.

Reageren?

Het voorstel collectief vervoer houdt een wijziging in van het integrale gehandicaptenbeleid, om die reden wordt een ieder de mogelijkheid geboden een zienswijze in te dienen.

Het voorstel ligt vanaf vandaag tot woensdag 23 augustus (periode van zes weken) ter inzage in de leeskamer van het stadskantoor, Slagveld 36. U kunt het voorstel hieronder ook downloaden.

U kunt op het voorstel schriftelijk reageren tot en met woensdag 23 augustus 2006. Hiervoor maakt u uw zienswijze, inclusief argumentatie, kenbaar aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. sector Samenleving (o.v.v. inspraak CVV), postbus 101, 3230 AC Brielle. Reageren per e-mail kan ook slz@brielle.nl. Vanwege de vakantieperiode is het helaas niet mogelijk mondeling te reageren.

Binnengekomen reacties worden gelijktijdig met het voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad, waarna besluitvorming plaats zal vinden.

feed