Juli 2006

'Luzboa 2006': spektakel van licht en kunst
Kunstenaars zetten Lissabon eind september in de schijnwerpers 'De witte stad' is de naam waaronder Lissabon bekend staat, mede door de scherpe lichtinval overdag. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 september 2006 staat Lissabon in het teken van het nachtelijke internationale lichtspektakel Luzboa 2006.
Afbeelding Het is het tweede jaar dat Luzboa wordt georganiseerd, in 2004 vond het evenement voor de eerste keer plaats.

Goed licht
Dit jaar heeft Luzboa - letterlijk vertaald `goed licht' - de thema's: `met kunst kom je de nacht door' en `de nacht is een persoonlijke reis'. Op 32 locaties in de stad worden straten, parken, pleinen, monumenten, musea en kunstwerken door middel van creatieve belichting onder de aandacht van voorbijgangers gebracht.

Lichtroute
De bezoeker loopt als het ware langs een route van licht met onderweg 32 lichtkunstwerken. Er zijn drie verschillende routes - een rode, blauwe en groene route - en de toegang is gratis.

Workshops
Naast het bewandelen van de drie routes, kan men overal in de Lissabon genieten van straattheaters en muziekoptredens. Afbeelding Daarnaast worden workshops over licht gegeven.

Informatie
Meer informatie over de activiteiten tijdens Luzboa 2006 is te vinden via http://www.luzboa.com/.

Voor meer informatie over Lissabon: http://www.visitlisboa.com/ of http://www.visitportugal.com/.

Noot voor de redactie,