Politie Groningen

Insluiping blijkt wederrechtelijke vrijheidberoving

Provincie Groningen, 11-07-2006 o Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Sappemeer heeft de politie onlangs de wederrechtelijke vrijheidberoving van een 22-jarige vrouw uit Sappemeer opgelost.

De politie meldde deze zaak op dinsdag 13 juni met een getuigenoproep. Op dat moment stond vast dat het slachtoffer op donderdag 8 juni een insluiper in haar woning aan de Resedastraat in Sappemeer had betrapt. De insluiper werd vervolgens door de vrouw uit haar woning gejaagd. De getuigenoproep via de lokale media hielp de politie niet verder. Wel kwam de politie met behulp van informatie van enkele getuigen de verdachte op het spoor. De Sappemeerster werd twee dagen later op donderdag 15 juni aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging.

Vastbinden

De verdachte werd diverse malen gehoord. De man had de bewuste donderdagmiddag de vrouw tijdens het zonnebaden achter haar woning gezien. Volgens eigen zeggen kreeg de 30-jarige op dat moment de drang om haar vast te binden. Hij belde hierna bij de voordeur van de woning van het slachtoffer aan. Dit met de bedoeling om de vrouw haar woning binnen te lokken. De verdachte liep vervolgens snel naar de achterkant van de woning. Hij had zich tussentijds vermomd met een panty en bedreigde het slachtoffer in de woning met een mes. De vrouw moest onder dwang mee naar boven. Op de bovenverdieping wist zij tijdens een onbewaakt ogenblik het mes van de man te bemachtigen. Het slachtoffer verjaagde hierop de verdachte uit haar woning. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd.

In bewaring

De Sappemeerster werd geleid voor de rechter-commissaris. Hij stelde de verdachte in bewaring. De man zit vast in het Huis van Bewaring. De politie heeft het onderzoek afgerond. Zij maakt proces-verbaal op.