Politieberichten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 11-07-2006

Straatroof

UTRECHT - Op de Händelstraat vond maandagmiddag een berovingplaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 73-jarige man uit Utrecht had omstreeks 15.20 uur zijn boodschappen gedaan in een winkel aan de Händelstraat. Op het moment dat hij in zijn auto wilde stappen, werd hij aangesproken door een man. De Utrechter herkende de man omdat hij eerder geld dat hij had laten vallen voor hem had opgeraapt.

De man vroeg of de Utrechter geld kon wisselen voor het winkelwagentje. Op het moment dat de bejaarde man zijn portemonnee pakte, zag de behulpzame man kans de pinpas met code uit de portemonnee weg te nemen zonder dat het slachtoffer het zag.

Eenmaal thuis ontdekte het 73-jarige slachtoffer dat zijn pas weg was en liet de pas direct blokkeren. Helaas was in die korte tijd al een behoorlijk bedrag van zijn rekening afgeschreven. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u gezien dat het slachtoffer geholpen werd door de zogenaamde behulpzame man? Belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Spookrijder blijkt dronken

UTRECHT Een 45-jarige automobilist uit Ermelo is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt terwijl hij met te veel drank op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.30 uur hoe de man vanaf het Zandpad de Einsteindreef opreed. Daarbij reed hij tegen het verkeer in. Kennelijk had hij het zelf ook door, want na enkele meter keerde hij via de stoep. De agenten lieten hem blazen en constateerden dat hij te veel op had. De ademtest wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 985 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Mannen aangehouden voor woninginbraak

UTRECHT Twee Utrechters (20 en 17 jaar) zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van een woninginbraak op de Adriaan Beyerkade. Op het moment van de inbraak, omstreeks 00.45 uur, was de politie al in de buurt vanwege een andere melding. Bij de woning was een ruit ingegooid en een flatscreen televisie weggenomen. Een getuige had een scooter gezien met twee mannen erop. Aan de hand van het signalement werden de twee verdachten op een scooter aangehouden op de Zeemanlaan. Zij waren niet in het bezit van de televisie. Die werd later door een agent op straat gevonden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man geslagen door onbekende

UTRECHT Een bewoner van de Betuwe heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling.

De man zag omstreeks 14.00 uur twee keurig geklede mannen lopen in tuinen in zijn straat. De mannen maakten aantekeningen. Op zijn vraag wat ze kwamen doen, werd geantwoord dat ze het schilderwerk kwamen opnemen in opdracht van de woningcorporatie.

De bewoner vond dit vreemd omdat het koopwoningen betrof en vermoedde dat ze voorbereidingen troffen voor een eventuele woninginbraak. Hij belde de woningcorporatie, maar die bleek geen opdracht te hebben gegeven. Daarop fietste hij de mannen achterna en maakte een foto van de mannen met zijn mobiele telefoon. Dat werd kennelijk niet op prijs gesteld, want een van de mannen kwam naar hem toe en sloeg hem in het gezicht. Het slachtoffer fietste hard weg, maar de man rende hem achterna en probeerde hem nog tegen te houden. De mannen gingen er vervolgens vandoor in een blauwe auto.

De man die sloeg is ongeveer 50 jaar oud, circa 1.75 meter lang. Hij droeg een (lees)bril en een donkerblauwe spijkerbroek met een lichtblauwe overhemd. De andere man is circa 40 jaar oud, eveneens
1.75 meter lang. Hij heeft bruin haar en een snor. Hij droeg een beige broek en een blauw met wit overhemd. Beiden hadden een klembord in de hand.

De politie is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Tolsteeg: 0900 88 44.