Dutch Dare: Ringtone Society goes Down Under

Muzieklab brabant

Ringtone Society Goes Down Under!

Degene die het coachwerk van Guus Hiddink als het eerste samenwerkingsverband tussen Australië en Nederland beschouwden moeten hun geschiedenis boeken er eens op na slaan. Dit jaar wordt er gevierd dat er 400 jaar handelsverbintenissen tussen de twee landen bestaan.

In het kader van Dutch Dare, een hedendaags, multidisciplinair cultureel programma van Nederlandse activiteiten in Australië, gaat The Ringtone Society nog een jaartje aan die 400 jaar handelsverbintenissen plakken.

The Ringtone Society is een platvorm dat artiesten en componisten vraagt om eigen, unieke ringtones te componeren als offensief tegen de commerciële ringtones.

Net zoals graffiti onder street-art valt zijn ook deze bijzondere korte composities, je zou ze audio-tags kunnen noemen, onder die kunstvorm te scharen. Deze ringtones zijn in de openbare ruimte te horen. Het publiek wordt daarmee buiten de muren van de geijkte podia bereikt. Eindelijk geen Nokia tunes meer in de trein, maar bijvoorbeeld een speciaal door Jamie Lidell gecomponeerde ringtone.

De eerste internationale stap is genomen. In de maand oktober gaat de organisatie van the Ringtone Society ondersteboven en onderzoekt het muzikale veld van Australië. Tijdens het zeventien dagen durende Melbourne International Arts festival worden er live ringtones opgenomen en aangeboden via de website.
In de aanloop naar oktober zullen er steeds meer Australische ringtones te downloaden zijn op de vernieuwde website; www.ringtonesociety.com.

It's a small step for the digital mind but a big step for the art of ringtonism

Einde persbericht Einde persbericht Einde persbericht