Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

11-07-2006
Parkeren van caravan of ander recreatief voertuig: graag op eigen terrein

Tijdens de zomermaanden zien we in onze gemeente weer verschillende caravans, campers en andere recreatieve voertuigen in het straatbeeld verschijnen.
Deze voertuigen worden veelal geparkeerd in de straten en op openbare parkeerplaatsen in de buurt van de woning. Dit mag, zolang de stalling niet langer duurt dan drie achtereenvolgende dagen. Deze regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. Deze regeling is opgesteld omdat dergelijke voertuigen overlast voor andere buurtbewoners kunnen veroorzaken doordat er minder beschikbare parkeerruimte overblijft. Daarnaast kunnen de voertuigen de doorgang voor andere voertuigen belemmeren. Bovendien ontsieren langdurig gestalde caravans en dergelijke op openbare wegen en parkeerplaatsen het straatbeeld.

Wij verzoeken u uw caravan of ander recreatief voertuig te stallen op uw eigen terrein of eigen parkeerruimte (in ieder geval na drie dagen). Of, indien dit niet mogelijk is, de caravan naar de stallingruimte te brengen. Daarmee helpt u buurtbewoners en u draagt bij aan een verzorgd straatbeeld.

Wij zullen de komende maanden regelmatig controleren op het stallen van caravans en dergelijke op gemeentelijke grond, en indien nodig maatregelen treffen.