Eigen Huis onderzoekt ervaringen met Oost-Europese klussers

Vereniging eigen huis

http://www.eigenhuis.nl

Eigen Huis onderzoekt ervaringen met Oost-Europese klussers

Oost-Europese klussers zijn in opkomst. Steeds meer Nederlanders laten hun woning opknappen door een klusser uit bijvoorbeeld Polen. Vereniging Eigen Huis wil graag weten waarvoor Oost-Europese klussers worden ingeschakeld en hoe tevreden consumenten zijn met het geleverde werk . Daarom is de vereniging een onderzoek gestart.

Zowel leden van Vereniging Eigen Huis als en niet-leden kunnen zich aanmelden via de website www.eigenhuis.nl/meldpuntklussers. Huiseigenaren die recentelijk een timmerman, stukadoor, tegelzetter, loodgieter of elektricien uit een Oost-Europese land hebben ingeschakeld, kunnen na aanmelding in juli en augustus bezoek krijgen van bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis.

De bouwkundigen gaan de kwaliteit van het geleverde werk beoordelen. Vereniging Eigen Huis zal ook Oost-Europese klussers benaderen en hen vragen stellen over hun ervaringen met het werken in Nederland. Daarbij komen zaken als contracten en communicatie met Nederlandse klanten, motivatie, veiligheid en beloning aan de orde.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de vele vragen die Vereniging Eigen Huis van leden krijgt over het inschakelen van buitenlandse vaklieden. De vereniging wil huiseigenaren informeren over de voor- en nadelen van het inhuren van buitenlandse klussers, over garantieregelingen en over de wet- en regelgeving. Daarbij worden de ervaringen van consumenten verzameld. Vereniging Eigen Huis wil haar leden handvatten bieden waarmee zij zelf een goede keuze kunnen maken tussen Nederlandse of buitenlandse vaklieden. De resultaten van het onderzoek worden dit najaar gepubliceerd in het Eigen Huis Magazine.

Verwacht wordt dat de komende jaren steeds meer Oost-Europese klussers hun diensten komen aanbieden, omdat de nieuwe dienstenrichtlijn van het Europees Parlement vrij verkeer van diensten binnen de Europese Unie toestaat.


Noot voor de redactie,