Ingezonden persbericht


Torex Retail ICT Award 2006 voor beste ICT-prestatie in retail

Gieten, 11 juli 2006 - Op initiatief van Stichting Retail Jaarprijs en in samenwerking met softwarebedrijf Torex Retail wordt dit jaar voor het eerst de Torex Retail ICT Award 2006 uitgereikt.

De prijs gaat naar een bedrijf in de detailhandel, dat uitzonderlijke prestaties heeft geleverd met behulp van ICT. Bedrijven kunnen zich tot 15 september 2006 inschrijven bij de Stichting Retail Jaarprijs, die zorgt voor de praktische uitvoering van de prijs waarvan Torex Retail de sponsor is.

Uit de binnengekomen inzendingen zal een onafhankelijke en deskundige jury drie bedrijven nomineren voor de award. De Torex Retail ICT Award 2006 wordt aan de winnaar uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala van de Stichting Retail Jaarprijs, dat dit jaar plaatsvindt op 31 oktober in Studio 21 in Hilversum. Tijdens dit gala wordt tevens de Retail Jaarprijs 2006 voor beste winkel en winkelketen uitgereikt, evenals de Adformatie Retail Reclameprijs, de Telegraaf Publieksprijs voor beste doe-het-zelfwinkel en de Human Capital Award voor beste leerbedrijf.

Met de instelling van de Torex Retail ICT Award 2006 wil de Stichting Retail Jaarprijs het belang van ICT in de detailhandel onderstrepen. ICT is inmiddels cruciaal voor tal van processen in de retail. De prijs is een erkenning daarvan en tevens bedoeld om bedrijven in deze sector te stimuleren innovatief om te gaan met technologie.

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor de prijs, kunnen zich aanmelden bij: Stichting Retail Jaarprijs
Bonnerdijk 8
9461 TE Gieten
Telefoon: 0592 26 57 25
Fax: 0592 26 18 90
E-mail: info@retailjaarprijs.com

Of bij:
Torex Retail
Postbus 182
3830 AD Leusden
Telefoon: 033 43 41 400
Fax: 033 43 41 401
E-mail: info.nl@torexretail.com

###

Over Torex Retail
Torex Retail in Leusden (vlakbij Amersfoort), voorheen Anker Systems, biedt met zijn 200 medewerkers een breed productaanbod specifiek gericht op de retailbranche, zoals PoS-software voor fraudedetectie, merchandise-planning, in-store communicatie en personeelsplanning. Dagelijks verlenen 60 field engineers support aan 26.000 PoS-systemen in de retail-, petrol-, horeca- en recreatiebranches in Nederland. Deze oplossingen zijn niet gebonden aan een specifiek operating system of specifieke hardwareleverancier. Torex Retail plc is beursgenoteerd in Londen. Met vestigingen in 22 landen bedienen dagelijks meer dan 3.500 medewerkers al zo'n 20 jaar de meest vooraanstaande retailers, zoals Tesco, Selfridges, Burger King, Blokker, Laurus, Macintosh, Ahold, Vendex KBB, Zeeman en de postkantoren. Voor meer informatie: www.torexretail.com