Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Welke toekomst(en) kent de eerstelijnsgezondheidszorg?

Buitenlandse ervaringen gedeeld met de Nederlandse eerstelijnszorg

Wat is er mogelijk met een betere inrichting, een stevigere organisatie, een transparanter kwaliteitssysteem en een betere samenwerking tussen eerste en tweede lijnsgezondheidszorg? Hoeveel winst is te behalen met een betere participatie van patiënten (burgers) en gemeenten? Wat kunnen we leren van andere landen?

Bent u geïnteresseerd? Neem dan een kijkje in een mogelijke toekomst. Kijk naar de keuzes die in het buitenland zijn gemaakt. En kijk vooral hoe die hebben uitgepakt. Met name dat laatste is interessant. Want in veel Europese landen is al gekeken naar een meer marktgerichte aanpak van de gezondheidszorg.

Wilt u voor uw eigen praktijk, centrum of beleidsontwikkeling gebruik maken van ervaringen in Nederland, Engeland, Duitsland of andere landen? Dan wilt u het internationale congres over "de toekomst van de eerstelijnszorg in Europa' niet missen. Het congres vindt plaats in Utrecht op 11, 12 en 13 oktober 2006. En is bedoeld voor zorgprofessionals en beleidsmakers van gemeenten, provincies, verzekeraars en zorginstellingen die betrokken zijn bij de eerstelijnsgezondheidszorg in Nederland.

Tijdens dit congres kunnen deelnemers kennisnemen van ervaringen in andere Europese landen. Er is volop ruimte voor discussie over de (toekomstige) inrichting van de eerstelijnszorg en voor informeel netwerken.

De eerste congresdag is optioneel waarbij locatiebezoeken plaatsvinden aan verschillende eerstelijnscentra en een huisartsenpost. Als u vaak over samenwerking met andere collega's of hulpverleners heeft gepraat, beleid heeft gemaakt maar nog nooit heeft gesproken met professionals die dit al doen, dan biedt deze dag u daarvoor een uitgelezen kans.

De kosten zijn bij inschrijving EUR 495, - inclusief en EUR 415,- exclusief de 1e dag. De voertaal is Engels. Personen werkzaam bij lidorganisaties van de Landelijke Vereniging voor Georganiseerde eerste lijn (LVG), INIC en studenten krijgen korting.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.futureofprimarycare.com

De organisatie is in handen van LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn), Nivel, Juliuscentrum UMC Utrecht, INIC (International Netwerk of Integrated Care) en het European Forum for Primary Care.

Noot aan de redactie:
Gaarne bovenstaand bericht opnemen in uw blad of op uw site. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Han Oosterbos, inhoudelijk coördinator via jfhvanoosterbos@wanadoo.nl of via telefoonnummer 06-53188605.

Met vriendelijke groet,

Conference secretariat
Future of Primary Care

Ms G.C. (Germaine) Poot

Universiteit Utrecht
Congresbureau
Postbus 80125, 3508 TC Utrecht
Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht
(afwezig op woensdag)
T 030 - 253 5479
F 030 - 253 5851