Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie onderzoekt brandstichtingen in Putten             |
De politie in Putten stelt een onderzoek in naar een vijftal brandstichtingen die afgelopen weekend in het dorp plaatsvonden. Daarnaast zoekt zij contact met een passant die melding van één van de branden heeft gemaakt en die mogelijk meer informatie over de verdachten heeft. Andere getuigen kunnen zich ook melden via 0900- 8844.

De branden werden in de nacht van zaterdag op zondag (9/7) omstreeks 03.00 uur aangestoken door jongeren die deel uitmaakten van een groep. De jongelui kwamen vermoedelijk na een avondje stappen naar huis.

In de Molenstraat moesten op drie adressen coniferen het ontgelden. Ook aan de Halvinkhuizerweg en de Schrasserstraat werden in tuinen coniferen in brand gestoken. De branden konden meestal zelf door de bewoners worden geblust. Ondanks dat drie benadeelden 's nachts direct de politie belden, konden de verdachte niet worden achterhaald.

Inmiddels zijn er vijf meldingen van deze brandstichtingen gedaan en de politie is een buurtonderzoek gestart en hoopt middels de berichtgeving in de media ook informatie binnen te krijgen.

Naast de brandstichtingen is er ook op deuren van woningen gebonkt en mochten er mensen zijn, die geen melding hebben gemaakt van dit of andere strafbare feiten die nacht (vernieling van planten, brievenbussen of hekjes) dan wordt men verzocht alsnog een melding c.q. een aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of men kan bellen voor een afspraak via 0900 - 8844.

De politie vraagt benadeelden om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie een beter beeld van strafbare feiten in een plaats en kan zij haar surveillance hierop sturen.

De politie zoekt ook contact met een melder die mogelijk meer informatie over de jongeren kan geven, omdat hij de groep gezien zou hebben. Andere getuigen die informatie over het groepje hebben mogen ook bellen met 0900 - 8844.

Einde bericht
---


---


---

---- --