Juli 2006

Togolees feestje in Safaripark Beekse Bergen
Vrouwengroep Bouam met dagelijks voorstellingen en workshops in Afrikadorp
De Togolese vrouwengroep Bouam tovert in deze zomerse dagen het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek om in een Togolees feestje. Op uitnodiging van Mundial Productions geeft Bouam dagelijkse voorstellingen en workshops in het Afrikadorp.
Afbeelding
Vrouwengroep Bouam uit Togo in het Afrikadorp van Beekse Bergen, kleurrijk, integer en authentiek amusement.

Opzwepende percussie
Met unieke handgemaakte poppen brengen de zes vrouwen van Bouam integere verhalen over maatschappelijke onderwerpen in de Togolese samenleving. Ondersteund door de traditionele opzwepende percussie van West-Afrika bespelen de vrouwen op geniale wijze de kleurrijke poppen die de typisch Afrikaanse bewegingen en dansen laten zien.

Hartstocht
Bouam is in 1997 opgericht door Adama Bacco, een indrukwekkende vrouw vol hartstocht. Zij heeft een grote staat van dienst in de podiumkunsten en onder haar kundige leiding is Bouam uitgegroeid tot een succesvolle en veelzijdige vrouwengroep.

Ware beleving
Kleurrijk poppentheater vergezeld van opzwepende percussie en swingende dans is de kracht van Bouam. Op ongekende wijze wordt het publiek meegenomen door één van de vertelsters naar het hart van het verhaal en wordt deze levensechte show, boordevol swingende muziek en prachtige vertellingen een ware beleving.

Bouam opent in Togo de discussie over maatschappelijke onderwerpen als hiv/aids en onderwijs voor iedereen en is daarmee een drijvende kracht achter maatschappelijk verandering.

Artististieke doorontwikkeling
Bouam heeft in 2005 haar Nederlandse première beleefd op Festival Mundial in Tilburg. Vanwege het doorslaande succes is Bouam nu op uitnodiging van Mundial Productions opnieuw naar Nederland. Ook in Togo blijft het talent van de unieke vrouwengroep niet onopgemerkt.

Onderscheiding
Tijdens een groot feest ter gelegenheid van de Onafhankelijkheid van Togo heeft Bouam dit jaar de belangrijke onderscheiding voor beste artistieke groep van Togo in ontvangst genomen. Deze onderscheiding benadrukt de hoogwaardige, professionele kwaliteit van Bouam alsmede hun inzet voor vertellingen uit Togo.

Kracht van cultuur
Vanuit de visie dat cultuur bijdraagt aan ontwikkeling organiseert Mundial Productions tournees van internationale wereldmuziekartiesten. Wereldmuzikanten, dans -en theatergroepen en acrobaten bezoeken de Nederlandse en Belgische podia, festivals en scholen. Deze artiesten zijn in artistiek opzicht van grote klasse. Keer op keer zetten zij een schitterend optreden neer. Een groot deel van deze artiesten komt uit ontwikkelingslanden. Achter hen schuilt een verhaal van hoop en kracht.

Tournée
Tournée 1 juli t/m 13 augustus 2006 Safaripark Beekse Bergen. Dagelijkse workshop van 13.30 - 14.30 in het Afrikadorp m.u.v. maandag. Dagelijkse voorstellingen om 15.30 en om 16.30 m.u.v. maandag. Op zaterdag voorstelling tijdens de Afrikaanse avondsafari.

Voor meer informatie kijk op www.mundialontour.nl