Gemeente Geldrop-Mierlo


BASISSCHOOL 'T KLOKHUIS BEHAALT BRABANTS VEILIGHEIDSLABEL

Vrijdag 30 juni vierde Basisschool `t Klokhuis in Geldrop dat de school het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) heeft behaald. In aanwezigheid van wethouder Wil Maasakkers reikte de BVL-adviseur van de provincie, Theo Beks, het label uit. 't Klokhuis is de tiende school in de gemeente met het BVL. Natuurlijk werd het uitreiken van het label uitgebreid gevierd: zo trokken versierde karren en fietsen in een optocht door de wijk en was er een ballonnenwedstrijd!

De statistieken tonen aan dat het aantal jeugdige verkeersslachtoffers nog steeds te hoog is. Eind 1996 is daarom het BVL-project van start gegaan op initiatief van de provincie. Het is een parapluie-project waarin scholen samenwerken met de gemeente, politie en particuliere verkeersveiligheidsinstellingen, zoals 3VO. De doelstelling is om de verkeersveiligheid voor jeugd in Brabant te vergroten. Educatie, verkeersouders, praktisch onderwijs en samenwerking spelen hierbij een belangrijke rol.

TROTS
In Geldrop-Mierlo doen alle basisscholen mee aan het project. Door deelname aan het project tonen scholen hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van scholieren en geven zij gestructureerd aandacht aan verkeersveiligheid. De gemeente geeft graag haar medewerking aan het project en is er trots op dat `t Klokhuis het label heeft verdiend. Ook de St. Jozefschool uit Geldrop heeft het label inmiddels behaald. De uitreiking hiervan is in het nieuwe schooljaar. Hieraan besteden we tegen die tijd uiteraard weer aandacht!

Kinderen laten ballonnen op.