Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van bedreiging aangehouden

Berg en Dal, 11-07-2006 o Maandagochtend rond 08.45 uur werd aan de politie gemeld dat er een ruzie zou plaatsvinden bij een woning in Berg en Dal. De ruzie zou in de woning zijn begonnen maar zich daarna naar de straat hebben verplaatst. Bij de ruzie zouden tenminste twee mannen op fietsen betrokken zijn waarbij één van hen geschopt en geslagen zou zijn en ook bedreigd met een mes.

Politiemensen gingen ter plaatse en troffen enkele buurtbewoners op straat aan. De verdachte van de bedreiging zou zich bij een woning ophouden. Daar werd de man, een 33-jarige inwoner van Berg en Dal, aangehouden. Ook is een mes in beslag genomen. De 33-jarige is naar het politiebureau overgebracht voor verder verhoor. De reden voor de bedreiging zou een ander gepleegd strafbaar feit zijn. Hiervan deed de verdachte inmiddels aangifte. Hij werd na verhoor heengezonden.

In de omgeving zochten agenten nog naar de man die bedreigd zou zijn, maar deze werd niet meer aangetroffen. Er is nader politieonderzoek ingesteld. Meerdere personen waaronder getuigen zullen nog worden gehoord. Ook wordt onderzocht of er nog meer personen bij de ruzie betrokken zijn geweest. Getuigen spreken over een nog onbekende man die richting Meerwijckselaan het bos in zou zijn gelopen en een klein autootje met daarin twee personen die richting Oude Kleefsebaan zou zijn gereden. Getuigen die rond het genoemde tijdstip iets bijzonders is opgevallen worden verzocht om dit door te geven aan het team Groesbeek. (08)