Politie Zuid-Holland-Zuid

11/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 11-07-2006 o persberichten district I

VERDACHT VAN HELING VIJVERPOMPEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 10 juli een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling van een aantal vijverpompen. Naar aanleiding van de diefstal van twee vijverpompen uit een tuincentrum aan de Lindelaan tussen 5 en 7 juli j.l., startte de politie een onderzoek op. De pompen werden gestolen door in te breken in het bedrijf. Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat dergelijke vijverpompen op internet werden aangeboden. Zodoende kwam de politie uit bij de 49-jarige verdachte. Hij zou de gestolen vijverpompen op internet verkopen. De politie zal de man nader horen en zet het onderzoek voort.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Op maandagmiddag 10 juli is een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. De politie kreeg de melding dat een persoon een deur aan het vernielen zou zijn in de Van Aerssenstraat. Ter plaatse bleek dat de 22-jarige woorden had gehad met zijn ex-vriendin. Hij wilde zijn telefoon terug maar toen hij die niet kreeg, trapte hij tegen een deur en vernielde een ruitje in de voordeur. De ex-vriendin deed aangifte waarop de 22-jarige werd aangehouden. Bij zijn fouillering op het politiebureau werd een xtc-tablet en een kleine hoeveelheid wiet en cocaïne aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. De jongeman werd ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 10 juli een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan het Kromhout. De man zou zijn vriendin (36) hebben mishandeld. De politie werd gealarmeerd door een alerte buurtbewoner. Na een woordenwisseling zou de verdachte de vrouw hebben geslagen en aan haar haren hebben getrokken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De 38-jarige werd ingesloten.

VERDACHTE VERZET ZICH HEVIG TEGEN AANHOUDING
ZWIJNDRECHT - Een 33-jarige man uit Zwijndrecht is maandagavond 10 juli aangehouden op de Celebeslaan in Zwijndrecht. De politie kreeg een melding van huiselijk geweld op het adres. De vrouw bleek lichamelijk en geestelijk zwaar mishandeld te zijn. Ter plaatse was de verdachte zeer agressief. De collegas van de hondenbrigade kwamen ook ter plaatse voor ondersteuning. Op het moment dat de verdachte aangehouden werd, zat hij op een kistje in een donker gedeelte in de achtertuin. Hij zat met zijn handen over elkaar waardoor die niet goed zichtbaar waren. Daarnaast was hij agressief en recalcitrant. De man wilde op vordering zijn handen niet laten zien en op geen enkele wijze meewerken. Ondanks meerdere vorderingen om zijn handen te tonen, deed hij dit niet. Gevreesd werd dat de man een scherp voorwerp in zijn handen had. De verdachte werd gewaarschuwd dat als hij niet zou meewerken, diensthond Nero zou worden ingezet. De man luisterde niet. Daarop beet Nero de verdachte in het been. Het bleek dat de man een aansteker in een van zijn handen had. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij medische behandeling aan zijn been kreeg van een ggd-arts. Vervolgens is de man ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van geweld in de relatiesfeer.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee mannen van 22 jaar (zonder vaste woon of verblijfplaats) en 32 jaar uit Rotterdam zijn in de nacht van maandag 10 juli op dinsdag 11 juli aangehouden op de A16. De politie controleerde het Franse voertuig waarin de twee reden. De twee werden aangehouden omdat het voertuig gesignaleerd stond in verband met diefstal cq verduistering. Na aanhouding van het tweetal werd de auto doorzocht. In de wagen werd een tas met daarin vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De drugs geschat op zon 500 gram vertoont gelijkenis met heroïne/cocaïne en zal worden onderzocht door de technische recherche. De twee verdachten zijn ingesloten. De auto en de drugs zijn in beslag genomen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 55-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van maandag 10 juli op dinsdag 11 juli aangehouden in de Jacob van Ruysdaelstraat. De politie voerde een routinecontrole uit en liet de man blazen. Na een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 1,3 promille (580 ugl). Terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur.